Krievijas desantnieki informē par liela mēroga mācībām Rietumu kara apgabalā

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Gaisa desanta spēku mācības
Krievijas Gaisa desanta spēku mācības - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrās vērienīgākās mācības 2017. gadā noritēs saskaņā ar Krievijas desantnieku militārās sagatavotības plānu.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Jūlijā Krievijas Rietumu kara apgabalā notiks plašas komandu un štāba mācības, kurās tiks iesaistītas vairākas gaisa desantnieku vienības, informē Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Jūlija sākumā vienā no Rietumu kara apgabala poligoniem notiks plašas komandu un štāba mācības, kurās vienlaikus tiks iesaistītas vairākas gaisa desantnieku vienības… Mēroga ziņā šīs mācības būs otrās lielākās 2017. gadā," — teikts Krievijas AM Informācijas un plašsaziņas departamenta ziņojumā.

Desantnieki uzlabos dažādu vienību sadarbības iemaņas un apakšvienību vadību, pildot dažādus mācību un cīņas uzdevumus, tostarp arī sadarbību ar kara transporta un armijas aviācijas lidmašīnām.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko - Sputnik Latvija
Lukašenko: NATO karu nevēlas, taču stāv pie mūsu robežām

Mācības noritēs saskaņā ar Krievijas Gaisa desanta spēku militārās sagatavotības plānu 2017. gadam.

Krievijas GDS un Baltkrievijas Speciālo operāciju spēku kopīgās taktiskās mācības notiks septembrī Strugas poligonā Pleskavas apgabalā. GDS izpletņlēcēju desanta bataljonu un SOS karavīri apgūs kopīgas operāciju plānošanas iemaņas cīņā pret nosacītā pretinieka diversiju un izlūkošanas grupām.

No 14. līdz 20. septembrim abu valstu poligonos notiks kopīgas stratēģiskās mācības "Rietumi 2017". atbilstoši 2011. gadā noslēgtajam Vīnes dokumentam, mācību dalībnieku kopējais skaits nepārsniedz 13 tūkstošus cilvēku. No Krievijas mācībās piedalīsies aptuveni 3 tūkstoši karavīru un 280 tehnikas vienības, tiek plānots piesaistīt arī aviācijas vienības. Mācībās tiks izskatīti karaspēka reģionālā grupējuma plānošanas un pielietošanas jautājumi, ņemot vērā NATO augošo aktivitāti pie Krievijas un Baltkrievijas robežām.

 

Ziņu lente
0