No cietuma Ziemeļkorejā atbrīvotais ASV students miris dzimtenē

© AP Photo/Jon Chol JinOtto Vormbiers. Foto no arhīva
Otto Vormbiers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otto Vormbiera ģimenes locekļi paziņojuši, ka spīdzināšana, kam pakļauts 22 gadus vecais students Ziemeļkorejā, nav ļāvusi cerēt uz viņa dzīvības glābšanu.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. No cietuma Ziemeļkorejā atbrīvotais amerikāņu students Otto Vormbiers miris drīz pēc atgriešanās mājās ASV, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz jaunieša ģimenes locekļu paziņojumu.

Vormbiers atradās komā no 2016. gada marta pēc miega zāļu ieņemšanas, kas viņam tika izsniegtas cietumā. Jau pēc atgriešanās mājās viņš tika izmeklēts, un mediķi informēja, ka pacients pārcietis smagu galvaskausa un smadzeņu traumu.

KTDR vadītājs Kims Čenuns - Sputnik Latvija
Phenjana draud Vašingtonai ar masveida "dāvanām"
"Diemžēl pēc šausmīgās spīdzināšanas, ko mūsu dēls pārcieta ziemeļkorejiešu rokās, nekādu cerību nebija," — atzīmēja Vormbieru ģimene un piebilda, ka Otto miris mīlošu tuvinieku lokā.

Paziņojumā teikts, ka pēc atgriešanās dzimtajā Cincinati Vormbiers nav varējis runāt, redzēt un uztvert teikto. Iepriekš tika ziņots, ka 22 gadus vecajam jaunietim ir smagi skartas smadzenes.

Ziņu aģentūra Renhap vēsta, ka Vormbieram Ziemeļkorejā piespriesta brīvības atņemšana uz 15 gadiem par kaitniecisku darbību. Korejas Centrālā telegrāfa aģentūra pēc studenta atbrīvošanas pavēstīja, ka varasiestādes atbrīvojušas Vormbieru humānu apsvērumu dēļ.

Ziņu lente
0