Ugunsgrēku Jūrmalā dzēsa armija un dzelzceļš

© Sputnik / Робертс ВицупсAtkritumu šķirošanas un pārstrādes stacijā uzliesmojušā ugunsgrēka dūmi
Atkritumu šķirošanas un pārstrādes stacijā uzliesmojušā ugunsgrēka dūmi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsgrēka iemesli sadzīves atkritumu šķirošanas stacijā vēl nav noskaidroti, Jūrmalas mēre Rita Sproģe pieļauj, ka modernākā šķirošanas stacija Latvijā aizdedzināta tīšām.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Jūrmalā nodegusi sadzīves atkritumu šķirošanas un glabāšanas stacija Piejūra, kas atrodas Slokas rajonā starp Ventspils šoseju un dzelzceļu. Ugunsgrēkam bija piešķirta augstākā kategorija A1, un tā dzēšanā piedalījās NBS helikopters Mi-17.

© Sputnik / Робертс ВицупсNBS helikopters Mi-17
Вертолет НВС участвует в тушении пожара на станции переработки мусора в Юрмале - Sputnik Latvija
NBS helikopters Mi-17

Ugunsgrēka melnie dūmi pārklāja Kauguru mikrorajonu un bija redzami no Rīgas līča pludmalēm, ieskaitot Majorus un Dzintarus. Poligonā sadeguši desmitiem tonnu plastmasas atkritumu, kas ilgu laiku tika savākti tālākajai otrreizējai pārstādei. Svētdienas vakarā ugunsgrēka dzēšanā piedalījās 54 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, taču, tuvojoties naktij, nelaimes likvidācijai tika piesaistīts Latvijas armijas helikopters Mi-17 (Krievijā ražoto lidaparātu NBS izmanto tamlīdzīgiem gadījumiem).

Policija slēdza ceļa iecirkni no Meldru ielas līdz Ventspils šosejai, tika atcelta elektrovilcienu satiksme maršrutā Rīga-Ķemeri-Tukums. Latvijas dzlezceļš operatīvi nogādāja Slokas virzienā cisternas ar ūdeni — bez uzņēmuma palīdzības ugunsdzēsējiem neizdevās sekmīgi cīnīties ar uguni

Ugunsgrēka iemesli vēl nav noskaidroti, Jūrmalas mēre Rita Sproģe pieļauj, ka modernākā šķirošanas stacija Latvijā aizdedzināta tīšām.

Четвёртый час. Уже поезд цистерны с водой привёз.

Публикация от Natalja Kopacha (@natalja_kopacha) Июн 18 2017 в 9:36 PDT

 

Sešus miljonus eiro vērtā stacija Piejūra tika atklāta 2010. gadā un apkalpoja ne vien Jūrmalas teritoriju, bet arī Talsus, Tukumu un Tukuma rajonu, Kandavu, Jaunpili, kā arī Rojas, Dindagas un Engures pagastus.

Incidenta sekas būs visai nopietnas, turklāt jāņem vērā arī apkārtējās vides piesārņojums. Patlaban nav zināms, kā kūrortpilsēta karstākajā sezonā atrisinās atkritumu utilizācijas jautājumu.

Ziņu lente
0