Londonā pēc mašīnas ietriekšanās pūlī cietuši cilvēki

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Londonas policija uzskata nakts incidentu par iespējamu teroraktu. Valsts premjerministre Terēza Meja plāno sasaukt ārkārtas sēdi, kurā tiks izvērtēts incidents.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Incidentā Lielbritānijas galvaspilsētā viens cilvēks gājis bojā, 10 — guvuši ievainojumus — netālu no mošejas cilvēkus sabraucis furgons, informē RIA Novosti.

Svētdienas naktī kravas furgons ietriecās cilvēku pūlī, kuri nāca ārā no mošejas Finsberijas parkā Londonā. Galvaspilsētas policija vēsta, ka notikuma vietā viens cilvēks gājis bojā, astoņi cilvēki nogādāti slimnīcā, diviem sniegta medicīniskā palīdzība uz vietas.

Panika un šausmas: nakts terorakts Londonā - Sputnik Latvija
Video
Panika un šausmas: nakts terorakts Londonā

Londonas policija uzsākusi incidenta izmeklēšanu. 28 gadus veco furgona vadītāju aizturējuši iedzīvotāji. Viņi nodeva vīrieti tiesībsargājošajām iestādēm. Aculiecinieki pastāstīja, ka viņš nav atradies alholola reibumā un cilvēku pūlī ietriecies tīšām. Tiek pārbaudītas aizdomās turamā garīgās spējas. Patlaban policija neuzskata notikušo par teroristisku uzbrukumu, taču, saskaņā ar Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas paziņojumu, šāda versija netiek izslēgta.

"Policija apstiprināja, ka tas (incidents — red.) tiek izvērtēts kā iespējamais terorakts… Šorīt es sasaukšu ārkārtas sēdi," — paziņoja premjerministre un izteica līdzjūtību indidenta upuru un cietušo ģimenēm.

Latvijas Ārlietu ministrija vēl nav informējusi, vai Londonā notikušajā incidentā cietuši arī Latvijas valstspiederīgie.

Atgādināsim, ka līdzīgs incidents notika Londonā 3. jūnijā — uz Londonas tilta automašīna ietriecās gājēju pūlī, bet pēc tam trīs teroristi uzbruka cilvēkiem. Policija ļaundarus likvidēja. Teroraktā gāja bojā astoņi cilvēki.

Ziņu lente
0