Pie Japānas krastiem ASV Jūras spēku eskadras kuģis ietriecās konteineru kuģī

© REUTERS / KYODOAmerikāņu eskadras kuģis USS Fitzgerald pēc sadursmes ar konteineru kuģi
Amerikāņu eskadras kuģis USS Fitzgerald pēc sadursmes ar konteineru kuģi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs cilvēki cietuši, septiņi bezvēsts pazuduši amerikāņu eskadras kuģa Fitzgerald sadursmes laikā ar tirdzniecības kuģi pie Japānas krastiem, kuģis ir applūdis, taču ejošs.

RĪGA, 17.jūnijs — Sputnik. ASV Jūras spēku eskadras kuģis USS Fitzgerald sadūrās ar konteineru kuģi ACX Crystal, kurš gājis zem Filipīnu karoga. Incidents notika uz dienvidaustrumiem no Japānas pilsētas Jokosukas, naktī uz 17.jūniju, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz RIA Novosti.

Сотрудники Украинской полиции в Киеве, архивное фото - Sputnik Latvija
ASV vēstniecības teritorijā Kijevā noticis sprādziens

Sadursmes rezultātā cietuši vismaz trīs cilvēki, ieskaitot kuģa kapteini Braisu Bensonu. Viņi guva grieztas brūces un sasitumus. Cietušie nogādāti ASV Jūras spēku hospitālī Jokosukā. Tiek ziņots, ka kapteinis atrodas stabilā stāvoklī, pārējo divu jūrnieku stāvoklis vēl tiek novērtēts.

Izņemot incidenta rezultātā cietušos, tiek ziņots par bezvēsts pazudušiem septiņiem iznīcinātājkuģa ekipāža locekļiem. Kuģis un Japānas krasta apsardze turpina viņu meklējumus.

Sadursmes rezultātā abi kuģi guvuši bojājumus. Iznīcinātājkuģis guvis labā borta bojājumus, dažos kuģa nodalījumos iekļuvis ūdens, taču tas paliek uz ūdens un ir ejošs.

"USS Fitzgerald guvis labā borta bojājumus, gan virs ūdens līnijas, gan zem tās. Sadursmes rezultātā notikusi applūšana, " paziņoja ASV Jūras spēku preses dienestā. Atzīmēts, ka eskadras kuģis spēj patstāvīgi turpināt gaitu, kaut gan tā dzinēju darbspēja ir ierobežota.

Turklāt, ASV Jūras spēku septītā flote vēsta savā Twitter mikroblogā, ka sūci izdevies stabilizēt.

Abi kuģi pēc incidenta turpināja savu ceļu. Eskadras kuģis dodas uz dislocēšanās ostu Jokosukā, savukārt konteineru kuģis dodas uz Idzuosimas salas ziemeļaustrumiem.

2017.gada kuģu sadursmes gadījumi pasaulē

Šogad tas jau nav pirmais lielu jūras kuģu sadursmes gadījums. Tā, 11.maijā Skvilačes līča ūdeņos itāļu zemūdene Scire sadūrās ar tirdzniecības kuģi. Incidenta rezultātā neviens no zemūdens komandas vai tirdzniecības kuģa ekipāžas nebija cietis.

NATO mācībās Pavasara vētra Igaunijā - Sputnik Latvija
Igaunijas Aizsardzības spēki aprēķinājuši "Pavasara vētras" nestos zaudējumus

9.maijā amerikāņu militārais kuģis, kurš piedalījās mācībās, sadūrās ar Dienvidkorejas zvejniecības kuģi Japānas jūrā. Netika precizēts, kāds tieši amerikāņu kuģis kļuva par incidenta dalībnieku. Uz zvejnieku kuģa neviens nebija cietis.

27.aprīlī 40 kilometru attālumā no Bosfora Krievijas Melnās jūras pētniecības kuģis "Liman" sadūrās ar kuģi "Ašot 7" un guva labā borta bojājumus. Abu kuģu ekipāžas tika izglābtas. Par incidenta iemeslu varēja kļūt migla.

20.martā netālu no Barselonas ostas jūrā notika incidents ar Krievijas ķimikāliju tankkuģi "Midvolga-2". Tas sadūrās ar zvejniecības kuģi El Fairell, kā rezultātā otrais kuģis nogrima. Divi cilvēki gāja bojā.

Ziņu lente
0