Liepājā vidusskolas izlaidums krievu valodā beidzies ar Valsts valodas centra sodu

© CC BY-NC-SA 2.0 / Eva Freude / LiepajaСтелла Лиепая на въезде в город
Стелла Лиепая на въезде в город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas 12. vidusskolas direktors paskaidroja Valsts valodas centram, kādēļ 9.klašu izlaidums daļēji notika krievu valodā, un apsolīja, ka tas vairāk neatkārtosies.

RĪGA, 16.jūnijs – Sputnik. Valsts valodas centrs (VVC) sastādīja protokolu Liepājas 12. vidusskolas direktoram Valērijam Jepiskoposovam par to, ka 9. klašu izlaidumam netika nodrošināts informācijas tulkojums, vēsta "Kurzemes vārds".

VVC reģionālās valodas kontroles departamenta nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna paskaidroja, ka Valsts valodas centra vecākie inspektori šogad veica pārbaudes 16 mācību iestādēs visā Latvijā, lai pārbaudītu, vai publiski pasākumi notiek valsts valodā.

Facebook. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Liepājas vicemēru vaino par krievu valodas izmantošanu

Piecās no tām netika nodrošināts tulkojums latviešu valodā, un viena no šīm piecām izrādījās Liepājas 12. vidusskola.

Direktora Jepiskoposova runa bija latviešu valodā, taču viņa vietniece, kurai bija jāierodas, lai vadītu pasākumu tālāk, veselības apsvērumu dēļ nevarēja ierasties, un vairs nebija iespējas kaut ko operatīvi mainīt.

Tāpēc tika izmantota krievu valoda.

Direktors paskaidroja notikušo VVC un piekrita, ka noticis pārkāpums. Pēc viņa vārdiem skolai tas ir pirmais šāda veida protokols, un 12. klašu izlaidumā šādu pārkāpumu nebūšot.

Ziņu lente
0