Vācija un Austrija kritizēja ASV jauno sankciju projektu pret Krieviju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasТруба для "Северного потока - 2"
Труба для Северного потока - 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV mērķis ir nodrošināt savu naftas un gāzes rūpniecības darbu, uzskata Berlīnē un Vīnē.

RĪGA, 16.jūnijs – Sputnik. Jaunās sankcijas pret Krieviju, kas šobrīd tiek apspriestas ASV kongresā, izraisījušas negatīvu reakciju Eiropas Savienībā, vēsta RIA Novosti. Austrijas kanclers un Vācijas ārlietu ministrs uzstājās ar asu likumprojekta kritiku, kurā viņi saskatījuši draudus Eiropas energodrošībai.

Savstarpējā Kristiāna Kerna un Zigmāra Gabriela paziņojumā, ko publicēja Vācijas ĀM, tiek atzīmēts, ka kopš 2014. gada Eiropa un ASV "plecu pie pleca un ciešā sadarbībā" atbildēja uz Krievijas rīcību. "ES un ASV savstarpējās un aktīvās darbības Ukrainas konflikta atrisināšanā ir mūsu kopīgajās interesēs," — paziņo politiķi. Taču pēdējie Vašingtonas plāni iet pretrunā ar šo līniju, pārliecināti viņi.

"Mēs nevaram piekrist nelikumīgiem eksteritoriāliem sankciju draudiem Eiropas kompānijām, kuras piedalās Eiropas enerģijas nodrošinājuma attīstībā," — teikts paziņojumā.

Kerns un Gabriels atzīmē, ka amerikāņu likumprojektā "ar manāmu atklātību" aprakstīts, par ko ir runa: par amerikāņu sašķīdinātās gāzes pārdošanu un Krievijas dabasgāzes piegādes izspiešanu no Eiropas tirgus. ASV mērķis ir nodrošināt savu naftas un gāzes rūpniecības darbu, uzskata Berlīnē un Vīnē.

Turklāt, Austrijas kanclers un Vācijas ĀM vadītājs uzsver, ka politiskajiem sankciju instrumentiem nav jābūt saistītiem ar ekonomiskajām interesēm.

"Draudēt ar sodiem ASV tirgū Vācijas, Austrijas un citu Eiropas valstu kompānijām tāpēc, ka tās piedalās gāzes projektos ar Krieviju, tādos kā "Ziemeļu straume 2", vai arī finansē tos, rada absolūti jaunu un ļoti negatīvu Eiropas un Amerikas attiecību kvalitāti," — paziņoja viņi. 

Politiķi pārliecināti, ka Eiropas enerģijas nodrošināšana ir un paliek Eiropas, nevis Savienoto Valstu ziņā. "Kas un kā piegādā mums energoresursus, mēs izlemjam saskaņā ar atklāta tirgus noteikumiem un konkurenci," — teikts dokumentā.

Сенат США - Sputnik Latvija
Politika
ASV Senāts paplašināja sankcijas pret Krieviju

Runa ir par Eiropas enerģijas rūpniecības konkurētspēju un tūkstošiem darbavietu, atzīmē Kerns un Gabriels.

"Ja mēs nerīkosimies kopā, sveši apsvērumi, piemēram, ASV gāzes eksporta ekonomiskās intereses, ņems virsroku. Ārpolitisko interešu saplūšanai ar ekonomiskajām nebūt! Vēl ir laiks un iespēja to novērst!" — ar šādu aicinājumu tiek noslēgts dokuments.

Ziņu lente
0