Latvijas hakeris tiek apsūdzēts krāpšanā miljoniem dolāru apmērā

© Sputnik / Вадим АнцуповМаска хакера
Маска хакера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Tieslietu ministrija apsūdz Latvijas iedzīvotāju miljoniem dolāru izvilināšanā no interneta lietotājiem, izplatot vīrusu, kas "iesaldē datora darbību"; ja vaina tiks atzīta, viņam var draudēt vairāki desmiti gadu cietumā.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Latvietis Pēteris Sahurovs, kas tika apsūdzēts ASV par krāpniecību sevišķi lielos apmēros, vakar stājās Mineapolisas tiesas priekšā, ziņo ASV Tieslietu ministrijas preses dienests.

Хакер - Sputnik Latvija
Hakeri izmanto amerikāņu "tārpu" Stuxnet banku aplaupīšanai

Amerikas puse apsūdz Sahurovu interneta krāpniecībā 2011. gadā, pēc ASV pieprasījuma viņš tika aizturēts Latvijā tai paša gada jūnijā. Tomēr vēlāk tiesa viņu atbrīvoja, un krāpnieks pazuda. 2016. gada novembrī Polijā viņu aizturēja vietējās varas iestādes. ASV pieprasīja viņa izdošanu, un prasība tika apmierināta. Tolaik viņš bija FIB meklētāko kibernoziedznieku pieciniekā, un par informāciju par viņa atrašanas vietu tika pasludināta balva līdz 50 tūkstošiem dolāru.

Resora ziņojumā uzsvērts, ka Sahurovs ar krāpnieciskām metodēm izvilinājis no lietotājiem miljoniem dolāru. Viņš radīja "viltus vietnes un saites, izliekoties par reklāmas aģentūras darbinieku" un izplatīja vīrusu, kas iesaldēja datora darbu līdz brīdim, kamēr lietotājs nav iemaksājis naudu. Par hakera upuriem kļuva kompānijas un privātpersonas.

Iepriekš Latvijas iedzīvotājam tika oficiāli izvirzītas apsūdzības. Ja vaina tiks pieradīta, viņam var draudēt vairāki desmiti gadu cietumā.

Ziņu lente
0