Baltkrievija piegādā lauksaimniecības produkciju Sīrijā

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Pāriet pie mediju bankasLauka darbi. Foto no arhīva
Lauka darbi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievija saglabā noieta pozīcijas Krievijā un cenšas apgūt jaunus noieta tirgus.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Baltkrievija piegādā lauksaimniecības produkciju vairākās pasaules valstīs, tostarp arī Sīrijā, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz republikas Lauksaimniecības ministrijas Ārējās ekonomiskās darbības galvenās pārvaldes priekšnieka Alekseja Bogdanova teikto.

Lauksaimniecības ministrijas pārstāvis telekanāla ONT ēterā apkopoja Minskā notikušās izstādes "Belagro 2017" rezultātus. Bogdanovs vērtēja, ka citu valstu intereses pieaugums par Baltkrievijas lauksaimniecības produkciju ir acīmredzams.

Sīrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievija diennakts laikā nodevusi Sīrijā vairāk nekā četras tonnas humanitāro kravu
"Saglabājot pozīcijas Krievijā, Baltkrievija apgūst citus noieta tirgus. Viens no perspektīvākajiem virzieniem ir Āfrikas kontinents. Mēs esam gatavi piegādāt šī reģiona valstīm pārtikas produktus, lauksaimniecības tehniku un apmācīt speciālistus," — telekanāla ēterā paskaidroja Lauksaimniecības ministrijas pārstāvis

Bogdanovs atzīmēja, ka salīdzinājumā ar pērno gadu lauksaimniecības produkcijas piegāžu apjoms Āfrikas valstīs ir vairākkārt pieaudzis. "Produkcija vairāk nekā miljona dolāru vērtībā piegādāta Sīrijā," — viņš piebilda.

Ministrijas ierēdnis pastāstīja arī to, ka liela kompānija no Ķīnas plāno investēt Baltkrievijas agrorūpnieciskajā kompleksā aptuveni miljardu dolāru.

Ziņu lente
0