Igaunijas policija biežāk pārbaudīs dokumentus ostās un lidostās

© Sputnik / Вадим АнцуповTallinas lidosta. Foto no arhīva
Tallinas lidosta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Īsi pirms Igaunijas prezidentūras ES Padomē Igaunijas policija lūdz cilvēkus, kuri plāno braucienus uz kaimiņvalstīm, ņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Igaunijas prezidentūra ES Padomē sāksies tikai 1. jūlijā,taču jau pašlaik gan jūras ostās, gan Tallinas lidostā biežāk sastopamas policijas patruļas, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Policijas un robežsardzes departamenta preses dienestu.

Policijas un robežsardzes departaments informē, ka patruļas pārbauda pasažieru dokumentus un transporta līdzekļus, tāpēc visiem, kas dodas uz kaimiņvalstīm, ieteikts pārbaudīt identifikācijas dokumentu derīguma termiņu un ņemt līdzi pasi vai ID karti, dodoties ceļojumā.

"Lai izbrauktu uz kaimiņvalsti, ar autovadītāja apliecību nepietiek," — uzsvēra Policijas departaments.

Jūnija sākumā Igaunija, gatavojoties prezidentūrai, uz divām dienām atjaunoja dokumentu kontroli uz Latvijas robežas, lai pārbaudītu robežsardzes dienesta darbības iespējas un mijiedarbību ar kolēģiem no Latvijas. Tallinas policija pilsētas centrā pārbaudīja jauno seļu satiksmes organizācijas kārtību, kas tiks ieviesta Igaunijas prezidentūras periodā.

Edgars Rinkēvičs - Sputnik Latvija
Edgars Rinkēvičs pateicās par atbalstu Polijai, Slovākijai un Čehijai
Igaunijas Drošības policijas (KaPo) vadītāja vietnieks Ēriks Heldns pavēstīja, ka prezidentūra ES Padomē var paaugstināt "nepatīkamu scenāriju"risku Igaunijā, taču KaPo neplāno paaugstināt apdraudējuma līmeni.

Igaunijas prezidentūra EP sāksies 2017. gada 1. jūlijā. Valsts budžetā šiem nolūkiem atvēlēti 66 miljoni eiro. prezidentūras ietvaros Igaunija organizēs 11 neoficiālas ministru tikšanās un septiņas augsta līmeņa konferences, kā arī 203 ekspertu tikšanās. Gaidāms, ka Igaunijas prezidentūras laikā valsti apmeklēs līdz 30 tūkstoši ārvalstu viesu, tostarp arī aptuveni tūkstotis ārvalstu žurnālistu.

Ziņu lente
0