Saber Strike atvērti tautai: iedzīvotājus uzaicināja uz NATO mācībām

© Latvijas armija / Armīns Janiks, JICВоенные учения Saber Strike 2017
Военные учения Saber Strike 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO parādīja latviešiem kā viņi prot šaut ar tankiem, mīnmetējiem un raķešu artilērijas sistēmām.

RīGA, 10.jūnijs — Sputnik. Saber Strike 2017 mācību ietvaros Ādažu poligonā Latvijā notika atvērto durvju diena, vēsta mixnews.lv.

"Dārgie viesi" novēroja taktiskos manevrus ar Polijas un ASV tanku, artilērijas dalību, tai skaitā reaktīvās raķešu artilērijas sistēmu Himars, kura piedalījās Latvijas mācībās pirmo reizi.

No Itālijas "demonstrētajās izrādēs" piedalījās motorizētā rota, kuru atbalstīja latviešu un amerikāņu inženieri un ASV Militārie gaisa spēki.

Viesu vidū bija Saeimas spīkere Ināra Mūrniece un Latvijas Nacionālās drošības padomes loceklis Ainars Latkovskis.

Ikgadējās liela mēroga starptautiskās NATO mācības Saber Strike 2017 sākās Latvijā 3.jūnijā un turpināsies līdz 15.jūnijam. Tās notiek ASV vadībā un tajās piedalās vairāk nekā 2 tūkstoši militārpersonu no astoņām NATO valstīm.

Pēdējā laikā alianse aktīvi veic mācības Krievijas robežu tuvumā. Komentējot šīs un citas alianses rīcības, pastāvīgais Krievijas pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško nosauca tās par nopietnu risku Krievijas drošībai. Pēc viņa vārdiem, Ziemeļatlantijas alianse faktiski pāriet pie "aukstā kara" laika shēmas un atkal cenšas runāt ar Krieviju no spēka pozīcijas.

Ziņu lente
0