Vairs neesam līderos: Latvijas internets strauji nobremzējis

© Michail Fomichev / Pāriet pie mediju bankasDarbs pie datora. Foto no arhīva
Darbs pie datora. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad Latvija zaudējusi vienu no lepošanās iemesliem. Valstij vairs nav tik ātrs internets kā agrāk, gada laikā tā ātrums samazinājies gandrīz par 10%.

RĪGA, 10.jūnijs — Sputnik. Šobrīd Latvija ieņem 17.vietu visātrākā interneta valstu sarakstā, liecina interneta tehnoloģiju kompānijas Akamai Technologies ziņojums par šī gada pirmā ceturkšņa rezultātiem. Pērn pēc šī rādītāja mūsu valsts bija sestajā vietā, raksta portāls Vesti.lv.

Vidējais interneta ātrums Latvijā atskaites periodā bijis 16,6 megabiti sekundē. Tas ir par 9,5% lēnāk nekā pērn, kas kļuva par straujāko bremzēšanu visu Eiropas valstu vidū.

Internets. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas 4G mobilais internets ir viens no pasaules ātrākajiem

Nedaudz atpalikušas arī pārējās Baltijas valstis. Lietuva pazaudējusi 3,2% interneta ātrumā un ierindojās 28.vietā, Igaunija — 1,2% un atrodas 46.vietā.

Visātrākais internets bija Norvēģijā — 23,5 megabiti sekundē, tas ir otrs labākais rādītājs pasaulē. Otrā Eiropā un Trešā Pasaulē ir Zviedrija. Visilgāk nākas gaidīt pasaules tīkla reakciju Kiprā (6,9 megabiti sekundē un 78.vieta). Un visātrākais internets uz planētas ir Dienvidkorejā (28,6 megabiti sekundē).

Ziņu lente
0