Baltijas valstu premjerministri tikās gāzes jautājumu apspriešanai

© Estonian Government / twitterLatvijas premjerministrs Māris Kučinskis devās uz Klaipēdu uz tikšanos ar pārējo Baltijas valstu vadītājiem: Lietuvas premjerministru Sauļu Skverneli un Igaunijas Ministru Kabineta vadītāju Jiri Ratasu
Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis devās uz Klaipēdu uz tikšanos ar pārējo Baltijas valstu vadītājiem: Lietuvas premjerministru Sauļu Skverneli un Igaunijas Ministru Kabineta vadītāju Jiri Ratasu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs Baltijas valstu premjeri tikās Klaipēdā, lai apskatītu sašķīdinātās gāzes terminālu, kuram jāpalīdz samazināt Baltijas atkarību no "Gazprom".

RĪGA, 10.jūnijs — Sputnik. Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis devās uz Klaipēdu uz tikšanos ar pārējo Baltijas valstu vadītājiem: Lietuvas premjerministru Sauļu Skverneli un Igaunijas Ministru Kabineta vadītāju Jiri Ratasu, vēsta Ministru Kabineta mājas lapa.

Tikšanās laikā Baltijas premjeri apspriedīs aktuālos valstu jautājumus enerģētikas jomā.

Māris Kučinskis uzskata, ka ir svarīgi turpināt savstarpējos darbus, lai līdz 2020.gadam izveidotu reģionālo dabasgāzes tirgu, kas nodrošinās tā likviditāti, stiprinās enerģētisko drošību un samazinās enerģētisko atkarību no dominējošo piegādātāju valstīm.

Tāpat premjerministri iepazinās ar Klaipēdas sašķīdinātās gāzes terminālu. Fotogrāfijā redzams peldošs regazifikācijas aprīkojums Independence, kurš ir iekļauts termināla sastāvā Klaipēdā.

Ieprikš Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite paziņoja, ka Independence palīdzēs visām trim Baltijas valstīm samazināt atkarību no Krievijas gāzes, taču Sputnik Lietuva uzskata, ka kuģa īres maksa 43 miljonu eiro apmērā, kurus Klaipedos Nafta ik gadu ir jāizmaksā kuģa īpašniekam un norvēģu kompānijas Hoegh LNG termināla operatoram, neļauj cerēt uz cenu pazemināšanos.

Ziņu lente
0