Senators Morozovs paziņoja, ka ASV gatavo Asada gāšanas operāciju

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasSīrijas prezidents Bašars Asads
Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Krievijas Ģenerālštābs, es domāju, ņem vērā visus šos apstākļus, un pirms šīs provokācijas uzsākšanas ir jābrīdina amerikāņus un koalīciju, ka mēs nevaram pieļaut šādu notikumu gaitu, " atzīmēja Morozovs.

RĪGA, 9.jūnijs — Sputnik. Krievijas senators un izlūkdienesta veterāns Igors Morozovs uzskata, ka ASV gatavo liela mēroga Sīrijas prezidenta Bašara Asada varas un viņa kontrolētās valdības gāšanas operāciju, sarīkojot provokācijas un apšaudot valdības spēkus, vēsta RIA Novosti.

Ceturtdien ASV vadītā koalīcija Sīrijā notrieca valdības spēku bezpilota lidmašīnu. Pēc oficiālā koalīcijas pārstāvja apgalvojumiem, bezpilota lidmašīna mēģināja raidīt triecienu koalīcijas spēkiem.

Situācija Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Koalīcijas uzbrukumā Sīrijā gājuši bojā vairāk nekā 40 civiliedzīvotāji

"ASV cenšas pārņemt stratēģisko iniciatīvu Sīrijā, sarīkojot "krāsaino revolūciju" ar bruņoto spēku izmantošanu. Viņi gatavojas ieņemt Damasku, lai gāztu no varas esošo Sīrijas prezidentu Bašaru Asadu un norīkot valsts pārvaldē savu kontrolējamo valdību, " teica Morozovs.

Senators uzskata, ka ASV turpina destabilizēt situāciju Sīrijā un lauzt vienošanās par miermīlīgu situācija noregulēšanu, kuras tika panāktas Astanā un Ženēvā. Viņš uzskata, ka amerikāņi veica militārtriecienus valdības militārspēkiem katru reizi, kad tika panāktas vienošanās par miermīlīgu situācijas noregulēšanu SAR.

Tāpat viņš domā, ka situāciju ar bezpilota lidmašīnu organizēja amerikāņu opozīcijas aģenti.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins par NATO izdevumu palielināšanu: pret ko karot taisāties?

"ASV iešaudījušies, un nākamais trieciens būs ļoti spēcīgs. Pēc tam ASV pasludinās Damaskas ieņemšanas operāciju. Šī iemesla dēļ mobilizējas, koncentrējas kaujas vienības, to skaitā ir arī amerikāņu Bruņotie spēki Jordānijā, amerikāņu informācijas centrā tiek veidotas bruņotas opozīcijas kaujas apakšvienības, " uzskata politiķis.

Pēc viņa viedokļa, ASV gatavo jaunu "krāsainās revolūcijas" variantu, militārās operācijas kombināciju, kura ietvers, gan sauszemes kara darbību, gan atbalstu no debesīm.

"Krievijas Ģenerālštābs, es domāju, ņem vērā visus šos apstākļus, un pirms šīs provokācijas uzsākšanas ir jābrīdina amerikāņus un koalīciju, ka mēs nevaram pieļaut šādu notikumu gaitu, " atzīmēja viņš.

"Nedrīkst palaist Krievijas stratēģisko iniciatīvu, amerikāņi cenšas to pārtvert, " uzsvēra Morozovs.

Ziņu lente
0