Igaunijas valsts kompānija paņems no pensiju fonda gandrīz 50 milj. eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums Riigi Kinnisvara, kas nodarbojas ar valsts nekustamo īpašumu pārvaldi, aizņemsies naudu no pensiju fonda un laidīs klajā obligācijas par summu aptuveni 50 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Par pensiju fonda LHV naudu valsts kompānija Riigi Kinnisvara AS (RKAS), kas nodarbojas ar valsts nekustamo īpašumu pārvaldi, laidīs klajā obligācijas ar 10 gadu dzēšanas termiņu par kopsummu 48,5 miljonu eiro apmērā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu rkas.ee.

Жительница Лудзы с собачкой - Sputnik Latvija
Vidējā pensija Latvijā lielāka nekā Lietuvā un mazāka nekā Igaunijā

Kompānijas valdes loceklis un finanšu direktors Pijs Kallass ziņoja, ka līdz šim RKAS savu projektu īstenošanai līdzekļus ņēmusi bankās, bet nauda no pensiju fonda tiek piesaistīta pirmo reizi.

Savukārt pensiju fonda LHV vadītājs Andress Vīzemans priecājās par to, ka valsts kompānija izraudzījusies fondu obligāciju investora lomai.

Informācija par to, kādiem mērķiem Riigi Kinnisvara aizņemas no fonda vērā ņemamo summu, pagaidām nav sniegta, taču iepriekš tika publiskoti citi valsts uzņēmuma projekti, kuru vidū ir ofisa celtniecība Eiropas IT aģentūras vajadzībām aptuveni 9 milj. eiro vērtībā, Tallinas cietuma būvdarbi par 73,9 miljoniem eiro, kā arī Tallinas tiesas ēkas būvdabi, kam tiks atvēlēti apmēram 30 miljoni eiro.

Pensionāre. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pensionāru federācija: Pensiju neapliekamā minimuma paaugstināšana daudziem neko nedos

Iepriekš Sputnik Igaunija ziņoja, ka nesen Igaunijas banka LHV nolēmusi investēt 25 miljonus eiro Igaunijas aviācijā, lai iegādātos divas jaunas lidmašīnas Nordica, pie tam daļu no šīs naudas banka ņems no pensiju fondiem, kas atrodas tās pārziņā.

Tādējādi Nordica varēs papildināt savu aviācijas parku ar divām CRJ900NG tipa lidmašīnām. Lidaparātu iegādei un iznomāšānai kompānija Nordica laidīs klajā obligācijas 25 miljonu eiro vērtībā. Obligācijas līdzīgās daļās nopirks LHV pensiju fondi un pati banka LHV.

Viena no iegādātajām lidmašīnām apkalpos  LOT Polish Airline aviolīniju pasažierus, bet otra paliks kompānijas Nordica reisiem.

Ziņu lente
0