Itāļi un vācieši izteicās pret NATO iemaksu palielināšanu

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRШтаб-квартира НАТО в Брюсселе.
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumā piedalījās 3 203 cilvēki. Aptauju no 21. līdz 25. aprīlim veica vecākā franču sabiedriskā viedokļa pētījumu kompānija IFop.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. NATO budžeta iemaksu palielinājumu atbalsta briti un franči, taču tai pašā laikā vācieši un itāļi iestājas pret, rāda Sputnik.Viedokļi aptauja, kas tika veikta pirms Briselē notikušā alianses samita, vēsta RIA Novosti.

Дональд Трамп и Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Mediji: Tramps pasniedzis Merkelei rēķinu 375 miljardu dolāru apmērā par NATO pakalpojumiem

Paaugstināt militāros izdevumus par pareizu uzskata vairāk nekā puse Lielbritānijas iedzīvotāju un 44% Francijas pilsoņu.

Pie šāda viedokļa pieturas lielākoties vecāka gadagājuma cilvēki ar augstāko izglītību. Turpretim, Itālijā un Vācijā augsti izglītoti vecākas paaudzes pārstāvji nepiekrīt aizsardzības izdevumu pieaugumam: šāds viedoklis ir vairāk nekā pusei itāļu un 47% vāciešu. Tiem piekrīt trešā daļa franču un ceturtā daļa britu.

NATO valstis Briseles samitā 25. maijā uzņēmās sastādīt ikgadējos plānus aizsardzības izdevumu palielināšanai. Tajos alianses locekļi norādīs, kā grasās palielināt aizsardzības izdevumus līdz 2% no IKP. Šobrīd šo investīciju līmeni ievēro tikai piecas no 28 organizācijas dalībvalstīm: ASV, Lielbritānija, Grieķija, Polija un Igaunija. Amerikas prezidents Donalds Tramps vairākkārt pieprasīja, lai NATO sabiedrotie veic alianses uzturēšanas iemaksas pilnā apjomā.

Ziņu lente
0