Valdība atbalstījusi Straumes iecelšanu KNAB priekšnieka amatā

© Foto : twitter / Valdības mājaЕкаб Страуме
Екаб Страуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Jaroslava Streļčonoka pilnvaru termiņa beigām 2016.gada novembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs vairāk nekā pusgadu bija palicis bez vadītāja.

RĪGA, 7.jūnijs – Sputnik. Valdība atbalstīja Militārās izlūkošanas un drošības dienesta pārvaldes priekšnieka Jēkaba Straumes iecelšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatā. Par to teikts Ministru Kabineta Twitter mikroblogā. Tagad viņa kandidatūra ir jāapstiprina Saeimai. Straume valdības sēdē norādīja, ka viņa galvenais mērķis ir saliedēt kolektīvu, lai veiksmīgi realizētu KNAB mērķus, raksta LSM.lv

Pēc Ministru Kabineta sēdes Straume tiksies ar parlamenta aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komiteju, kā arī ar Saeimas frakcijām. Iepriekš koalīcijas politiķi pozitīvi atsaucās par Straumi. Kā paziņoja Edvards Smiltens, "Vienotības" valdes priekšsēdētāja vietnieks, pagaidām nekādu iebildumu pret Straumes kandidatūru nav.

Par vienu no pirmajiem uzdevumiem Straume nosauca iestādes nozaudētās sabiedrības uzticības atgūšana.

Latvijas iedzīvotāji ir kļuvuši mazāk iecietīgi  pret korupciju - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji ir kļuvuši mazāk iecietīgi pret korupciju

Jēkabs Straume pabeidzis Latvijas Policijas akadēmiju, mācījies kvalifikācijas paaugstināšanas kursos ASV un NATO. Viņš nostrādājis vairāk nekā 16 gadus Ārējā izlūkošanas un drošības dienestā, tostarp 10 gadus kā pārvaldes priekšnieks. Līdz šim viņš dienējis Valsts policijas birojā, kurš nodarbojās ar korupcijas apkarošanu pirms KNAB izveides. Brīvi pārvalda krievu un angļu valodu.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčonoks atstāja amatu pēc pilnvaru termiņa beigām 2016.gada novembrī. Viņš piedalījās konkursā par KNAB vadītāja amata aizstāšanu, taču neiekļuva tālāk, iespējams, lēmumu ietekmēja sabiedrības kritika par viņa darbu un skandāls ar operatīvo izstrādājumu nodaļas vadītāja Jura Juraša atlaišanu.

KNAB priekšniekam sola algu 2441 eiro apmērā mēnesī pirms nodokļu ieturēšanas.

Ziņu lente
0