Politika

Svetka nav deputāte: Daugavpils nav novērtējusi Lonskas priekšvēlēšanu kampaņu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz pusmiljons cilvēku noskatījušies Daugavpils domes deputāta kandidātes Svetlanas Lonskas priekšvēlēšanu video, taču balsis par viņu un viņas partiju nav atdevuši.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Šīgada pašvaldību vēlēšanu neparastākās priekšvēlēšanu kampaņas varonei nav izdevies pārvērst video YouTube skatītāju skaitu par "plusiņiem".

Svetka-kandidāte: provokatīvs priekšvēlēšanu video satricina sociālos tīklus - Sputnik Latvija
Svetka-kandidāte: provokatīvs priekšvēlēšanu video satricina sociālos tīklus

Maija vidū Svetlanas Lonskas, deputāta kandidātes, partijas No sirds Latvijai" pārstāves, aģitācijas video izraisīja visas Latvijas interesi par Daugavpils domes vēlēšanām. Peldkostīmā tērptā Lonska sēdēja jūras krastā, lai arī Daugavpils no jūras ir patālu, un dziedāja: "Par pilsētu Svetka pārdzīvo, grib citiem palīdzēt, ies nopietni strādāt, visiem teiks jā".

Uz īstu brīdi heštegs #svetkakandidat kļuva par populārāko Eiropā, video noskatījās vairāk nekā 450 tūkstoši skatītāju, par neparasto kandidāti rakstīja Latvijas mediji, un piedziedājums "Tu man plusiņu dosi, tu man, tu man dosi," — iespiedās atmiņā visiem.

Diemžēl popularitāte nelīdzēja ne pašai Lonskai, ne viņas partijai. "No sirds Latvijai" saņēma tikai 3,51% vēlētāju balsu, vietas domē zaudēja divi šīs partijas deputāti — vicemērs Pēteris Dzalbe un Vladimirs Borisenoks. Vēl vairāk, Svetlana Lonska kļuva par vēlētāju antipātiku saraksta līderi — viņas uzvārds izsvītrots 235 reizes.

Ziņu lente
0