Krievijas desantnieki ieradušies mācībās Baltkrievijā

© Sputnik / Николай Хижняк / Pāriet pie mediju bankasСовместные российско-белорусские учения в Ульяновской области
Совместные российско-белорусские учения в Ульяновской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brestā ieradušies vairāk nekā 300 desantnieki no Pleskavas 76. Gvardes desanta divīzijas.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. "Brestas" poligonā sākas trīspusējās antiteroristiskās mācības "Slāvu brālība", kurās piedalās desantnieki no Baltkrievijas, Serbijas un Krievijas, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Baltkrievijas un Krievijas desantnieku mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Uz Baltkrieviju mācībās devies Pleskavas desantnieku ešelons

"Pastiprinātā vienība – vairāk nekā 300 desantnieki no Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Gaisa desanta spēku 76. Gvardes desanta trieciena divīzijas ieradušies no Pleskavas. Viņi atveduši 24 bruņutehnikas vienības (BMD-2KU, BTR-D, BMD-1K) un vairāk nekā 10 automašīnu tehnikas vienības," – pirmdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas Informācijas un plašsaziņas departaments.

Desantnieki no Krievijas devušies uz Brestu ar saviem šaujamieročiem – viņiem līdzi ir automāti, ložmetēji, granātmetēji un snaiperu šautenes. Mācībās karavīri izmantos kaujas ekipējumu "Ratņik", savukārt kaujas mašīnu ekipāžas – aizsardzības komplektus "Kovboj". Krievijas AM uzsvēra, ka šis ekipējums ievērojami samazina neatgriezeniskos zaudējumus pretinieka apšaudes un spridzināšanas apstākļos.

Baltkrievijas AM uzsvēra, ka Baltkrievijas, Krievijas un Serbijas kopīgajās taktiskajās mācībās piedalās Baltkrievijas Republikas Bruņoto spēku speciālo operāciju spēku 38. atsevišķās Gvardes desanta trieciena brigādes, kā arī Serbijas Republikas Bruņoto spēku Speciālās brigādes karavīri.

Военнослужащие воздушно-десантных войск России - Sputnik Latvija
Gruško: NATO aktivitāte pie Krievijas robežām ved pie bruņošanās drudža

Krievijas gaisa desanta, Baltkrievijas speciālo operāciju un Serbijas speciālo uzdevumu vienību antiteroristiskās mācības "Slāvu brālība 2017" noritēs no 6. līdz 14. jūnijam Baltkrievijas Bruņoto spēku speciālo operāciju spēku komandiera ģenerālmajora Vadima Deņisenko vadībā divos posmos: trīs valstu bruņoto spēku kontingents apgūs kopīgu speciālo uzdevumu sagatavošanas un īstenošanas iemaņas cīņā pret terorismu.

Krievijas un Serbijas karavīri ne tikai piedalīsies militārās sagatavotības pasākumos, bet arī iepazīsies ar Baltkrievijas vēsturiskajām vietām un kultūras tradīcijām.

Ziņu lente
0