Baltkrievija gatava izvērtēt vīzu režīma vienkāršošanu ar ES un ASV

© AP Photo / Virginia MayoES un ASV karogi
ES un ASV karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs paziņoja, ka valsts ir gatava izvērtēt piedāvājumus, ja tie būs savstarpēji.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Baltkrievija ir gatava izvērtēt vīzu režīma ar ASV savstarpēju vienkāršošanu,  pavēstīja Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs ekspertu iniciatīvas "Minskas dialogs" ietvaros, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Starptautiskajā konferencē "Ekonomiskā drošība globalizētā pasaulē" Makejs atzīmēja, ka valsts ir gatava izskatīt ierosinājumus vīzu režīma vienkāršošanai, ja tie būs abpusēji.

Minskas nacionālā lidosta - Sputnik Latvija
Mediji ziņo: Lukašenko pavēris vēdlodziņu uz Baltkrieviju

Pēc ministra vārdiem, turpinās Baltkrievijas un Eiropas Savienības pārrunas par vīzu režīma liberalizāciju. Makejs uzsvēra, ka rit darbs pie atbilstošas vienošanās.

"Es negribētu to pārvērst par traģēdiju un noteikt konkrētus vīzu režīma atvieglošanas termiņus. Mēs pie tā strādājam," — žurnālistiem pavēstīja Makejs.

Diplomāts piebilda, ka apspriežamo tehnisko jautājumu atrisināšanai būs vajadzīgs zinams laiks.

Iepriekš Baltkrievijas IeM Pilsonības un migrācijas departamenta priekšnieks Aleksejs Beguns paziņoja, ka jau nākamgad Šengenas vīzas baltkrieviem, iespējams, izmaksās gandrīz divreiz mazāk — līdz 35 eiro pašreizējās nodevas 60 eiro apmērā vietā. Nākamais pārrunu posms šajā jautājumā ieplānots 20. jūnijā Minskā.

Снегопад в Риге - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas Ārlietu ministrija un airBaltic palīdz ietaupīt tūristiem no Baltkrievijas

"Ir arī nesaskaņoti jautājumi, — tas nav noslēpums, mēs par tiem runājam atklāti kopš 2015. gada," — pastāstīja Informācijas pārvaldes priekšnieks — valsts ĀM preses sekretārs Dmitrijs Mirončiks.

ĀM pārstāvis pavēstīja, ka Baltkrievijas galvaspilsētu apmeklēs divas grupas: ar mērķi apspriest vīzu režīma vienkāršošanu un pārbaudīt valsts gatavību uzņemt atpakaļ savus pilsoņus, kuri nelikumīgi iekļuvuši citu valstu teritorijās.

"Mēs esam gatavi parakstīt vienošanos vīzu jautājumā. Taču noteikums ir stingrs — readmisija, tēma, ko kontrolē IeM," — atzīmēja Mirončiks un piebilda, ka ir pārliecināts par visu jautājumu drīzu risinājumu.

Ziņu lente
0