Ramadāna dēļ parīziešiem kļuvis grūtāk noķert taksi

© Foto : pixabay.com / PexelsParīze
Parīze - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar musulmaņu svētā Ramadāna mēneša iestāšanos parīzieši pamanījuši, cik daudz Uber kompānijas vadītāju ir musulmaņi – pēc deviņiem vakarā taksometru nevar atrast.

RĪGA, 2.jūnijs — Sputnik. Parīzieši, kuri izmanto Uber pārlūkprogrammu, pamanījuši, ka vakaros kļuvis grūtāk atrast taksometru, un brauciena izmaksas kļuvušas lielākas, raksta Le Parisien.

Parasti kas tāds notiek kultūras vai sporta pasākumu laikā, kad vadītāji atslēdzas no pārlūkprogrammas. Taču šoreiz "pie vainas" ir musulmaņu svētais Ramadānas mēnesis.

Протесты в США против закона о мигрантах - Sputnik Latvija
Amerikāņi protestē pret liegumu migrantiem iebraukt valstī

Musulmaņi, kuri stingri ievēro Ramadāna gavēni, nedrīkst ne ēst, ne dzert no saullēkta līdz saulrietam, kurš Parīzē šobrīd notiek no 21:30 līdz 22:00. Kad satumst, var atkal ēst. Un kaut gan daudzi Uber vadītāji ātri ietur maltīti un atkal sēžas pie stūres, daudzi tiecas pavakariņot kopā ar ģimeni. Tādēļ pēc deviņiem vakarā grūti atrast mašīnu.

"Tas, ka Ramadānam ir tik liela ietekme, ir loģiski, " teica Francijas Uber nodaļas vadītājs Greguārs Kopē. "Vairums mūsu vadītāju ir no Parīzes piepilsētām, bieži viņi ir musulmaņi no Magribas (Ziemeļāfrika)".

Uber noalgoja tūkstošiem vadītāju no Parīzes imigrantu priekšpilsētām un citām Francijas pilsētām, kur ir ļoti augsts bezdarba līmenis, un iedzīvotāji ar Magribas ģimenes saitēm sūdzas uz diskrimināciju, stājoties parastā darbā.

Arodbiedrības līderis Sajahs Baarūns teica dažus vārdus parīziešiem, kuri sūdzas par mājupceļa maksu vai arī par to, ka viņiem nākas gaidīt mašīnu, izejot no alus dzertuves.

"Visi šie cilvēki, kuri sūdzas uz to, ka viņiem nācās pagaidīt piecas minūtes, pavisam nedomā par vadītāju veselību, " teica viņš. "Uber meklē darbiniekus musulmaņu kopienā un izturas pret viņiem kā pret izejvielu, tāpēc viņiem ir tiesības izbaudīt šos mirkļus."

Ziņu lente
0