Kļuva zināmi Tu-154 katastrofas iemesli Melnajā jūrā

© МЧС РФ / Pāriet pie mediju bankasTu-154 katastrofa Melnajā jūrā. Foto no arhīva
Tu-154 katastrofa Melnajā jūrā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija publicēja izmeklēšanas komisijas secinājumus par Tu-154 lidmašīnas katastrofu Melnajā jūrā; par avārijas iemeslu varēja kļūt pilota kļūda.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija publicēja izmeklēšanas komisijas secinājumus par Tu-154 lidmašīnas katastrofu Melnajā jūrā, kura notika 2016.gada decembrī. Par traģēdijas iemeslu varēja kļūt kļūdaina ekipāžas komandiera rīcība.

Katastrofas izmeklēšanas komisijas sastāvā bija Krievijas militārās iestādes eksperti, Transporta ministrijas, Rūpniecības tirgus ministrijas, "Tupolev" koncerna, kā arī Starpvalstu aviācijas komitejas pārstāvji. Aizsardzības ministrija paskaidroja, ka eksperti uzmanīgi izanalizēja visus katastrofas apstākļus, kā arī izpētīja Tu-154 tehniskos lidojuma parametrus kopš pacelšanās brīža Sočos.

Eļizaveta Gļinka, plaši pazīstamā Doktore Ļiza - Sputnik Latvija
Starp Tu-154 katastrofas upuriem identificēta Doktore Ļiza

"Saskaņā ar izmeklēšanas rezultātiem tika noskaidrots, ka par notikušā iemeslu varēja kļūt gaisa kuģa komandiera telpiskās orientēšanās traucējumi (situācijas informētība), kuras veda viņu pie kļūdainas rīcības gaisa kuģa vadīšanā," tiek atzīmēts Aizsardzības ministrijas ziņojumā.

Komisija nav atklājusi esošo prasību pārkāpumus, kuri attiecas uz pasažieru sēdvietu izkārtojumu Tu-154 salonā, kā arī iekrautās kravas svaru un izvietojumu, kuras svars bija vien 150 kilogrami.

"Tāpat netika noskaidroti jebkāda veida pārkāpumi lidmašīnas degvielas uzpildes noteikumos Soču pilsētas lidostā vai arī kādi citi ārēji faktori, " secināja Aizsardzības ministrija.

Iepriekš medijos parādījās versija par to, ka katastrofas iemesls bija ekipāžas komandiera rīcība: vadošais pilots bija ekipāžas komandieris Romāns Volkovs, kuram bija jāturpina pacelšanās, faktiski veica parametru uzstādīšanu uz nolaišanās režīmu. Pēc ekspertu viedokļa, tas varēja notikt pilota telpiskās dezorientācijas, ekipāžas noguruma un pilotu emocionālā saspringuma dēļ.

Ziņu lente
0