Tramps pastāstīja, kāpēc Krievija smejas par ASV

© AP Photo / Mary AltafferDonalds Tramps ar dzīvesbiedri Melāniju, meitu Ivanku un znotu Džaredu Kušneru
Donalds Tramps ar dzīvesbiedri Melāniju, meitu Ivanku un znotu Džaredu Kušneru - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV mediji paziņoja, ka Krievijas vēstnieks ASV Sergejs Kisļaks it kā esot apspriedis ar prezidenta Donalda Trampa znotu Džaredu Kušneru slēgta informācijas apmaiņas kanāla izveides iespējas.

RĪGA, 31.maijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps uzskata, ka Krievija smejas par ASV un mediju ziņojumiem, kuros masu mediji mēģina attaisnot demokrātu zaudējumu prezidenta vēlēšanās.

"Krievijas varas iestādes laikam smejas par ASV un par to, kā nožēlojamā demokrātu taisnošānās par zaudējumu vēlēšanās pārpildījusi "viltus ziņas"," — uzrakstīja Tramps savā Twitter mikroblogā.

Otrdien Krievijas ĀM vadītāja vietnieks Sergejs Rjabkovs paziņoja žurnālistiem, ka attiecības ar Krieviju ASV pārvērtušās par iekšpolitikas cīņas ieroci.

Переговоры за картиной с изображением встречи президента США Дональда Трампа и главы МИД России Сергея Лаврова в Конгрессе США - Sputnik Latvija
Bloomberg: Maskavā smejas par ASV, jo saskata tajās 90. gadu Krieviju

"Diemžēl, Krievija un attiecības ar Krieviju Amerikā ir pārvērtušās par iekšpolitikas cīņas ieroci. Mēs varam tikai nožēlot, ka tie, kas izmanto attiecības ar Krieviju savos šaurajos un mantkārīgajos politiskajos mērķos, nerēķinās ar nepieciešamību izlīdzināt dialogu un partnerību divu lielvalstu starpā," — citē Rjabkovu RIA Novosti.

Pēc viņa vārdiem, no Maskavas un Vašingtonas attiecībām daudz kas ir atkarīgs pasaulē, taču tādi cilvēki kā senators Džons Makeins,"kurš kārtējo reizi ir izteicis necienīgu, rupju paziņojumu porciju", viņaprāt,"ir zaudējuši jebkādu mēra un realitātes sajūtu".

Rjabkovs uzsvēra, ka "negribētos, lai Makeina tipa personības radītu fonu, kas kaitē un traucē mūsu attiecību attīstību".

Pēc Rjabkova viedokļa, jebkādi mēģinājumi apvainot Krievijas vēstnieku ASV "par kaut kādām darbībām, kuras neiekļaujas diplomāta darba normās — nozīmē veicināt mūsu divpusējo attiecību ar ASV pamata atlieku sagraušanu".

Ziņu lente
0