Ukrainas ārlietu ministrs nolēmis Puškinu uzskatīt par ukraini

© Sputnik / Михаил Палинчак / Pāriet pie mediju bankasUkrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins. Foto no arhīva
Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas varasvīri pūlas apstrīdēt Krievijas prezidenta frāzes par karalieni Annu, kuru viņš pieminējis, tiekoties ar Francijas valsts vadītāju.

RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Ukrainas ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins paziņojis, ka uzskatīs dzejnieku Aleksandru Puškinu par ukraini, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzstājoties preses konferencē pēc tikšanās ar Francijas valsts vadītāju Emanuelu Makronu, atgādināja par "krievu Annu — Francijas karalieni". Anna bija lielā kņaza Jaroslava Gudrā meita un Henriha I dzīvesbiedre. Karaliene lielā mērā sekmēja Francijas attīstību, turklāt bija viena no vismaz divu Eiropas karalisko dinastiju — Burbonu un Valuā — dibinātājām. Jāpiebilst, ka viena no šīm dinastijām vēl joprojām valda Spānijā.

"Uzskatīšu Puškinu par ukraini. Galu galā Ukrainas Odesa un Krims vairākkārt iedvesmojuši viņa radošo ģēniju," — Kļimkins uzrakstīja savā lapā Twitter tīklā.

​Viņš atzīmēja, ka problēmu rada nevis tas, ka Krievija cenšoties "piesavināties Annu", bet gan tas, ka Krievija " patiešām uzskata Kijevas Annu par krievieti".

Iepriekš arī Ukrainas prezidents Petro Porošenko nāca klajā ar pārmetumiem Putinam par mēģinājumiem "nolaupīt" kņazi Annu Jaroslavnu Krievijas vēsturē.

Ziņu lente
0