Focus: sporta skolās Vācijā darbojoties "krievu diversantu šūniņas "

© Foto : pixabay / KrimifreundinШкола боевых искусств, архивное фото
Школа боевых искусств, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolas darbojas 30 pilsētās Vācijā un, pēc žurnālistu teiktā, neslēpjot savus sakarus ar krievu specdienestiem.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Vācijas specdienesti uzrauga tuvcīņas mākslas skolu tīklu "Sistēma", kurā pēc viņu domām darbojoties "Krievijas diversantu šūniņas", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Focus publicēto rakstu.

Вид на Капитолий в Вашингтоне - Sputnik Latvija
ASV paziņoja par iespējamiem Krievijas mēģinājumiem iejaukties Francijas un Vācijas vēlēšanās

Izdevums skaidro, ka Vācijas tiesībsargājošās iestādes "Sistēmu" tur aizdomās par bundesvēra karavīru, policijas un tieslietu iestāžu darbinieku vervēšanu ar mērķi organizēt kaitnieciskas darbības un "destabilizēt situāciju valstī".

Skolas darbojas 30 pilsētās Vācijā un, pēc žurnālistu teiktā, neslēpjot savus sakarus ar krievu specdienestiem. "Lai cik liberāli mēs būtu, mēs vairs nevaram ar to samierināties," – izdevums citē anonīmu avotu – Vācijas Federālā konstitūcijas aizsardzības dienesta pārstāvi.

Eksperts drošības jomā Dmitrijs Hmeļņickis pieļāva iespēju, ka "snaudošās šūniņas" varot aktivizēties Bundestāga vēlēšanu priekšvakarā. "Viņi var mēģināt destabilizēt situāciju. Piemēram, kūdīt uz vardarbību pretvalstisku mītiņu laikā," – viņš klāstīja.

Iepriekš Vācijas Federālā konstitūcijas aizsardzības dienesta vadītājs Hanss Georgs Māsens apsūdzēja Krieviju mēģinājumos ietekmēt vēlēšanas Vācijas parlamentā. Vēlāk avīze Sueddeutsche Zeitung ziņoja, ka Vācijas specdienesti nav konstatējuši faktus, kas apstiprinātu Māsena viedokli.

Ziņu lente
0