Mediji: Mančestras pašnāvnieka brālis gatavoja uzbrukumu ANO misijai Lībijā

© AP Photo / Peter ByrneTerorakts Mančestrā. Foto no arhīva
Terorakts Mančestrā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc diplomātu teiktā, Hašims Abedi spēlēja "ievērojamu lomu" kaujinieku vienībā, kas plānoja uzspridzināt ANO ģenerālsekretāra speciālā pārstāvja Lībijas jautājumos Mārtina Koblera kortežu vizītes laikā Tripolē 2017. gada sākumā.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Salama Abedi, kuru tur aizdomās par Mančestras teroraktu, jaunākais brālis gatavoja uzbrukumu ANO misijas vadītājam Lībijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Telegraph.

Pēc diplomātu teiktā, Hašims Abedi spēlēja "ievērojamu lomu" kaujinieku vienībā, kas plānoja uzspridzināt ANO ģenerālsekretāra speciālā pārstāvja Lībijas  jautājumos Mārtina Koblera  kortežu vizītes laikā Tripolē 2017. gada sākumā.

Terorakts Mančestrā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Fox News žurnālists: "sakari ar Krieviju" ASV medijiem ir svarīgāki par teroraktu Mančestrā
Tiesībsargājošie orgāni sekoja jaunākām Abedi un viņa līdzdalībniekiem vairākus mēnešus, teroraktu izdevies novērst.

Kā norāda laikraksts, tagad Lībijā atrodas britu ārējās izlūkošanas dienesta MI-6 aģenti, kuri veic izmeklēšanu kopā ar Līvijas iestādēm un cenšas noskaidrot, vai šī vienība nav izplatījusi savu darbību Apvienotās Karalistes teritorijā.

Salmana Abedi brālis tika arestēts trešdien Tripolē aizdomās par sakariem ar ISIS. Tika ziņots, ka viņš plānojis veikt teroraktu Lībijas galvaspilsētā un pratināšanas laikā atzinies, ka viņš un viņa brālis Salmans atbalstīja ISIS.

Pēc Telegraph informācijas, Hašimu Abedi arestēja ceļā uz banku, kur viņš gribēja saņemt 4,5 tūkstošus Lībijas dinārus (aptuveni 3,2 tūkstoši dolāru), ko viņam nosūtīja brālis no Mančestras.

Terora akts Mančestrā notika 22. maija vakarā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā. Pašnāvnieks Salmans Abedi uzspridzināja pašdarinātu bumbu pēc koncerta beigām. Saskaņā ar pēdējiem datiem, bojā gāja 22 cilvēki, tostarp 12 bērni, 64 atrodas slimnīcā, 20 no tiem kritiskā stāvoklī. Turklāt deviņi cilvēki, lielākoties pusaudži, tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem. Atbildību par teroraktu uzņemies teroristu grupējums ISIS.

Ziņu lente
0