Krievijā uzskata, ka diplomāti no Igaunijas izsūtīti pēc ASV norādes

© Matylda CzarneckaDarbs ar datoru. Foto no arhīva
Darbs ar datoru. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunija izraidījusi no valsts Krievijas diplomātus pēc "amerikāņu kuratoru" norādes, uzskata Krievijas Sabiedriskās diplomātijas un ārzemju tautiešu atbalsta komisijas priekšsēdētāja Jeļena Sutormina.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Igaunija izraidījusi no valsts Krievijas diplomātus pēc "amerikāņu kuratoru" norādes, uzskata Krievijas Sabiedriskās diplomātijas un ārzemju tautiešu atbalsta komisijas priekšsēdētāja Jeļena Sutormina, vēsta RIA Novosti.

Председатель комиссии Общественной палаты РФ по развитию общественной дипломатии и поддержке соотечественников за рубежом Елена Сутормина - Sputnik Latvija
Sutormina lūgs ANO aizstāvēt Latvijā dzīvojošos krievus

Iepriekš Igaunijas ĀM pavēstīja aģentūrai, ka valsts varas iestādes likušas Krievijas ģenerālkonsulam Narvā Dmitrijam Kazennovam un konsulam Sergejam Surgajevam pamest valsti. Šī lēmuma iemesli netika paziņoti. Krievijas Ārlietu ministrija nosauca diplomātu izraidīšanu par kārtējo nedraudzīgo soli bez jebkāda pamata un norādīja, ka tas nepaliks bez atbildes.

"Igaunijas valdība, pieņemot lēmumu par Krievijas diplomātu izraidīšanu no valsts teritorijas, kārtējo reizi apliecinājuši tālredzības un patstāvības trukumu. Nedomāju, ka viņi paši to pieņēmuši, izskatās, ka rīkojumu devuši amerikāņu kuratori, kuriem tamlīdzīgas provokācijas veido standarta informatīvo mehānismu, vismaz iepriekšējās administrācijas laikā," — Sutormina pauda savu viedokli.

Ziņu lente
0