Hakeri iemācījās uzlauzt datorus ar videoklipu palīdzību

CC BY 2.0 / Yuri Samoilov / VirusHakeri var uzlauzt miljonu lietotāju datorus
Hakeri var uzlauzt miljonu lietotāju datorus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Check Point speciālisti atklājuši, ka hakeri rada vīrusa failus ar subtitriem, kurus lietotāji lejupielādē ar video atskaņošanas programmu starpniecību filmu skatīšanai.

RĪGA, 26.maijs — Sputnik. Hakeri var uzlauzt miljonu lietotāju datorus populāro video atskaņošanas programmu nepilnību dēļ. Par to tiek ziņots kompānijas Check Point mājas lapā, kura specializējas datora drošības jomā, vēsta RIA Novosti.

Check Point speciālisti atklājuši, ka hakeri rada vīrusa failus ar subtitriem, kurus lietotāji lejupielādē ar video atskaņošanas programmu starpniecību filmu skatīšanai. Ielādētie subtitri ļauj krāpniekiem iegūt attālināto piekļuvi lietotāju personīgajiem datiem, uzstādīt kaitējumu radošo programmatūru un veikt DoS uzbrukumus, atzīmē kompānijas pētnieki.

Хакер - Sputnik Latvija
Hakeri izmanto amerikāņu "tārpu" Stuxnet banku aplaupīšanai

Atklātais iekārtu uzlaušanas veids ir īpaši bīstams, jo lietotāji un antivīrusa programmas neklasificē subtitru failus kā potenciālos draudus, atzīmē speciālisti.

Riska zonā ir ne vien datori, bet arī viedtālruņi un tā saucamie "gudrie" televizori.

Šobrīd Check Point paziņoja par četru populāru straumēšanas platformu nepilnībām — VLC, Kodi, PopcornTime un Stremio. Kompānija neizslēdz iespēju, ka problēmas ar drošību varētu būt arī citām video atskaņošanas programmām. Pēc Check Point aplēsēm, hakeru uzbrukumi ar subtitru palīdzību draud vairākiem simtiem miljoniem lietotāju.

Ziņu lente
0