Galvenā bērnu tiesību aizstāve atkāpās no amata

© Sputnik / Sergey MelkonovValsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja Ilona Kronberga
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja Ilona Kronberga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai nāksies meklēt jaunu vadītāju, jo Ilona Kronberga, nostrādājot šajā amatā vien pusgadu, atkāpās no amata.

RĪGA, 25.maijs — Sputnik. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītāja Ilona Kronberga nolēma atkāpties no amata personisku iemeslu dēļ, pastāstīja labklājības ministrs Jānis Reirs intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma".

Ilonu Kronbergu apstiprināja VBTAI vadītājas amatā 2016.gada 22.novembrī. Nostrādājot šajā amatā apmēram pusgadu, viņa iesniedza atlūgumu un vakar pabeidza dienesta pienākumu izpildi. LTV telefonsarunas intervijā viņa paskaidroja, ka šis lēmums ir saistīts ar pozitīvām izmaiņām viņas personīgajā dzīvē.

Ūdens tece. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bērni bīstamāki par kaķiem: kādu skādi latvieši nodara viens otram

"Ziņas par atlūgumu kļuva par negaidītu notikumu. Viņas darbs tika pozitīvi vērtēts. Kronberga atnāca uz inspekciju grūtā brīdī, kad katru mēnesi notika liela mēroga skandāls, kurš bija saistīts ar bērna tiesību pārkāpumiem, " teica Reirs.

Pēc viņa vārdiem, Kronbergai nācās ne vien iedziļināties iestādes darba specifikā, bet arī pildīt papildus pienākumus: jāatbild par darba grupām, lai izstrādātu piedāvājumus likuma grozījumiem un kārtības savešanai bērnu tiesību aizsardzības jomā. Kronberga iesniedza apjomīgu dokumentu, kurā tika izklāstīts viņas situācijas redzējums. Līdz rudenim Labklājības ministrija izstrādās konkrētus piedāvājumus sistēmas reformai.

Šobrīd Labklājības ministrija realizē 90 miljonus vērto deinstitucionalizācijas projektu (bērnu namu un internātu bērnu iekārtošanu ģimenēs). Projekta realizēšanas gaitā dažos bērnu namos un internātos, tostarp Jelgavas bērnu namā, tika atklāti pārkāpumi.

Ziņu lente
0