Bruņutransportieris mācībās Igaunijā noskrējis no ceļa

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasNATO minitārās mācības Spring storm Igaunijā. Foto no arhīva
NATO minitārās mācības Spring storm Igaunijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs nedēļas ilgajās militārajās mācībās notikuši jau trīs incidenti ar militāro tehniku.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Mācībās "Pavasara vētra", kas notiku Ida Virumā novadā Igaunijā no vispārējās lietošanas ceļa noskrējis bruņutransportieris, vēsta Sputnik Igaunija.

Incidents noticis piektdienas vakarā Sondas pagastā netālu no Sonurmē ciema — bruņumašīna nobraukusi no ceļa. Rezultātā armijas mašīnas vadītājs un viens karavīrs nogādāti slimnīcā.

NATO mācībās Igaunijā Spring storm - Sputnik Latvija
NATO mācībās Igaunijā sadegusi automašīna

Aģentūra atgādina, ka mācību gaitā notikuši arī citi incidenti. Piemēram, 17. maijā automašīna, kurā atradušies karavīri, ar antenu aizskāra augstsprieguma līniju. Rezultātā automašīna aizdegās, divi cilvēki guvuši traumas.

Dienu iepriekš armijas kravas automašīna poligonā notrieca rezervistu. Vīrietim sniegta pirmā palīdzība notikuma vietā, pēc tam viņš nogādāts slimnīcā. Informācija liecina, ka viņa stāvoklis ir stabils.

Trīs nedēļas ilgajās militārajās mācībās "Pavasara vētra" Igaunijā piedalās aptuveni deviņi tūkstoši karavīru no Igaunijas un citām NATO valstīm. Mācībās piedalās arī kara tehnika un aviācija. Manevri noslēgsies 26. maijā.

Ziņu lente
0