Krievijas senators atgādinājis, kāds ir pamats attiecībām ar Latviju

© Sputnik / Alexey TikhomirovLatvijas un Krievijas karogi. Foto no arhīva
Latvijas un Krievijas karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes loceklis Aleksandrs Borisovs atgādināja, ka sankcijas nesarauj normālas cilvēciskās attiecības starp Krievijas un Latvijas vienkāršajiem iedzīvotājiem, lai arī dažam labam to ļoti gribētos.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Krievijas un Latvijas savstarpēji izdevīgo attiecību pamatā ir abu valstu vienkāršo iedzīvotāju sakari, izdevumam "Parlamentskaja gazeta" paziņoja senators, Krievijas Federācijas Padomes loceklis no Pleskavas apgabala Aleksandrs Borisovs.

"Lai kā dažam labam gribētos, cilvēku sakari saglabājas, sankcijas tos neaptur. Piemēram, normālas cilvēciskās attiecības pastāv starp baltiešiem un pleskaviešiem. Pats nesen biju Latvijā, sarunājos ar cilvēkiem — visi runā krievu valodā, kas Latvijā ieņem otro vietu pēc angļu valodas, jo liels skaits jaunu cilvēku strādā Krievijā," — stāstīja Borisovs.

Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs - Sputnik Latvija
Jevgeņijs Lukjanovs: Dievs smejas, kad cilvēks plāno

Pēc viņa vārdiem, cilvēku sakari lielā mērā atbalsta dažādu perspektīvu sadarbības jomu, piemēram, tūrisma un pierobežas projektu attīstību. Borisovs atgādināja, ka projektu skaits starp Krievijas pierobežas reģioniem un kaimiņvalstīm kļūst aizvien lielāks.

"Mūsu apgabalā tie pārsvarā ir infrastruktūras projekti, piemēram, pāreju celtniecība ar mērķi atvieglot robežas šķērsošanu. Tāpat runa ir par lielu ekoloģisko projektu Pleskavas ezeru zonā. Galvenie mūsu partneri šeit ir Baltijas valstis," — uzsvēra senators.

Triju  Latvijas novadu un Pleskavas apgabala administrācijas ir vienojušās par tirdzniecības un ekonomikas, kā arī kultūras sakaru attīstību — vakar Pleskavā ikgadējā pierobežas reģionu starptautiskā foruma gaitā tika parakstītas vienošanās par sadarbību.

Ziņu lente
0