Politika

EP deputāts cer, ka Makrons izpratīs dialoga lielo nozīmi ar Krieviju

© REUTERS/Pascal RossignolEmanuels Makrons
Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts no Francijas Emeriks Šoprads paudis cerību, ka valsts jaunais prezidents Emanuels Makrons izpratīs, ka valstij ir nepieciešams pozitīvs dialogs ar Krieviju.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts no Francijas, bijušais Marinas Lepēnas padomnieks ārpolitikas jautājumos Emeriks Šoprads paudis cerību, ka valsts jaunais prezidents Emanuels Makrons izpratīs, ka valstij ir nepieciešams pozitīvs dialogs ar Krieviju, informē RIA Novosti.

"Ceru, Makrons sapratīs, ka Francijai jāveido pozitīvs dialogs ar Krieviju. Turklāt valstij vajadzētu nostāties daudzpolāras pasaules pusē. Piektā republika tradicionāli ievēro līdzsvarotas ārpolitikas kursu, taču neseko amerikāniskā konservatīvismam. Es ceru, ka jaunais prezidents nepakļausies padomniekiem, kuri iestājas par konfrontāciju," — teica politiķis intervijā avīzei "Izvestija".

Франсуа Олланд приветствует новоизбранного президента Эммануэля Макрона - Sputnik Latvija
Politika
Bijušais Francijas premjers nosauca Makronu un Olandu par "neģēļiem"

Šoprads paudis cerību, ka Makrons saskatīs Krievijas un Eiropas Savienības kopīgās intereses vismaz zīņā pret terorismu.

Politiķis piebilda: ja ievēlētais Francijas prezidents ir īsts līderis, viņš mēģinās no jauna atsākt attiecību veidošanu ar Krieviju. Tāpat Šoprads uzskata, ka nepieciešams pārliecināt Vācijas kancleri Angelu Merkeli atcelt sankcijas un atsākt KF un ES sadarbību.

"Tas būtu lielisks sākums ierobežojumu atcelšanas ceļā. Krievijai ir jākļūst par mūsu tuvu partneri, lai pilnvērtīgi cīnītos ar terorismu mūsu sarežģītajā daudzpolārajā pasaulē," — viņš piebilda.

Krievijas un ES attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Donbasā, kur Kijeva 2014. gada aprīlī sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Doņeckas un Luganskas Trautas Republikām, kuras deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Rietumvalstis ieviesa virkni ierobežojošo pasākumu pret Krieviju, taču Maskava spēra atbildes soļus.

Ziņu lente
0