Grieķijā notiks vispārējs streiks

© REUTERS / Costas BaltasGrieķijā notiks vispārējs streiks
Grieķijā notiks vispārējs streiks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
16. maijā streiku sāka grieķu jūrnieki, tāpēc apturēta prāmju satiksme visā Grieķijas teritorijā.

RĪGA, 17. maijs — Sputnik. Trešdien Grieķijā notiks vispārējs 24 stundas ilgs streiks — tā dalībnieki protestē pret "jostas savilkšanas" politiku. Nestrādās daļa sabiedriskā transporta, slimnīcas, valsts un pašvaldību iestādes, tiks pārtraukta dzelzceļa un prāmju satiksme, 4 stundas nestrādās lidostas, vēsta RIA Novosti.

Streiks paredzēts sakarā ar 18. maijā iecerēto parlamenta balsojumu par likumprojektu, kas paredz pensiju un algu samazināšanu, nodokļu palielināšanu un enerģētikas reformas īstenošanu no 2019. gada.

Протестующий у Сейма в Риге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Apelēt pie sirdsapziņas: nacionālās protestu īpatnības

Otrdien akcijas ietvaros notika 24 stundas ilgs plašsaziņas līdzekļu streiks — žurnālistiem tika dota iespēja atspoguļot nacionālo protesta akciju.

Valsts ierēdņu un privātā sektora darbinieku arodbiedrības organizē streiku ar lozungiem "Nē — ceturtajam memorandam ar kreditoriem", "Apturēt enerģētikas kompānijas un valsts īpašuma izpārdošanu", "Nē — jaunajai pensiju un algu samazināšanai". Tirgotāju arodbiedrības pieprasa nepieļaut veikalu darbu svētdienās, ko pieprasa kreditori, un apturēt nodokļu pieaugumu.

Streikā piedalīsies arī ārsti un juristi.

16. maijā streiku sāka grieķu jūrnieki, tāpēc apturēta prāmju satiksme visā Grieķijas teritorijā. Sākotnēji bija iecerēta 48 stundas ilga jūrnieku protesta akcija, taču otrdien sapulcē tika pieņemts lēmums pagarināt streiku vēl par divām dienām — tas turpināsies arī ceturtdien un piektdien. Visi prāmji ir noenkuroti ostās, un Grieķijas salas četras dienas būs izolētas no kontinenta, kā arī viena no otras.

Starptautisko Zilā karoga kvalitātes zīmi šogad saņēmušas 486 Grieķijas pludmales - Sputnik Latvija
Grieķijas pludmales ieņem otro vietu pasaulē pēc Zilo karogu skaita

Grieķijas Jūrnieku asociācija PNO pieprasa atrisināt jautājumu par jūrnieku pensijām un radikāli pārvērtēt vairākus ministrijas lēmumus, kas skar kabotāžas kuģu darbu starptautiskajos maršrutos un kolektīvos darba līgumus. Savā iesniegumā PNO lūdz ceļotājus izprast un atbalstīt "cīņu, kas aptver visu Grieķijas sabiedrību".

Atēnu starptautiskā lidosta trešdien, 17. maijā nedarbosies četras stundas dispečeru streika dēļ. Divas Grieķijas aviokompānijas mainīs vairāk nekā 100 reisu izlidošanas laiku. "Sakarā ar Grieķijas Gaisa satiksmes dispečeru savienības iesaistīšanos 24 stundas ilgajā nacionālajā streikā, 17. maijā nebūs nekādu reisu no/uz "Atēnu starptautisko lidostu" no pl. 11.00 līdz 15.00 (laiks sakrīt ar Latvijas laiku)," — pavēstīja lidostas administrācija.

No 8.00 līdz 12.00 notiks civilās aviācijas pārvaldes telekomunikāciju dienesta darbinieku streiks.

Grieķu aviokompānijas "AEGEAN" un "Olympic Air" paziņoja,  ka tiek atcelti astoņi vietējie reisi un mainīts 99 reisu izlidošanas laiks.

Nokļūt lidostā būs iespējams tikai ar taksometru,

Metro trešdien strādās no 9.00 līdz 16.00, lai streika dalībnieki varētu piedalīties protesta akcijās pilsētas centrā. Trolejbusi un autobusi dienā nekursēs.

Ziņu lente
0