Latvijas IeM neizslēdz varas iedragāšanas mēģinājumus

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдат Военной полиции Латвии следит за порядком
Солдат Военной полиции Латвии следит за порядком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijai nevajadzētu izslēgt darbību iespējamību, kuras iedragātu politisko sistēmu un valdības darbu, teikts IeM valdības ziņojumā.

RĪGA, 15.maijs – Sputnik. Ņemot vērā ģeopolitiskos notikumus, Latvijai nebūtu jāizslēdz iespējamā valdības iedragāšanas un politiskās nestabilitātes sekmēšana, teikts Iekšlietu ministrijas valdības ziņojumā, raksta Mixnews.lv.

Avīžu ķīpa - Sputnik Latvija
Kurš maksā, tas arī dejo ar dāmu: par latviešu preses neatkarību

Latvijā aug neapstiprinātas vai apzināti izmainītas informācijas apjomi, kas var atstāt nozīmīgu iespaidu sabiedrības procesos, tiek uzsvērts dokumentā. Tāpat pēdējos gados ir audzis valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījumu skaits, nemazināsies arī bēgļu pieplūdums ES valstīs, teikts dokumentā.

Dokuments norāda, ka IeM pakļautībā esošajām iestādēm ir nepieciešams pastāvīgi pilnveidot un modernizēt savu materiāli tehnisko aprīkojumu. Turklāt, nav mācību poligona pilnvērtīgu praktisko mācību veikšanai.

Izvērtējot iekšējos un ārējos riskus, IeM plāno pievērst īpašu uzmanību tādiem jautājumiem kā terorisms, organizēta noziedzība, kibernoziegumi, nelegālā migrācija, cilvēku tirdzniecība, vardarbība, dabas un tehnogēnās katastrofas.

Ziņojums tiks iesniegts valdībai nākošnedēļ.

Ziņu lente
0