Vēl pirms Eirovīzijas fināla Kļičko paziņoja, ka ir gandarīts par to "kā viss noritējis"

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasмэр Киева Виталий Кличко
мэр Киева Виталий Кличко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijevas mērs pirms Eirovīzijas fināla paziņoja, ka ir gandarīts par dziesmu konkursa organizēšanas gaitu un par to "kā viss noritējis".

RĪGA, 14.maijs – Sputnik. Kijevas mērs pirms Eirovīzijas fināla paziņoja, ka ir gandarīts par dziesmu konkursa organizēšanas gaitu un par to "kā viss noritēja", vēsta RIA Novosti.

Ukraina saņēma tiesības Eirovīzijas organizēšanai pēc dziedātājas Džamalas uzvaras konkursā ar dziesmu "1944" Stokholmā 2016.gadā. oficiālā konkursa atklāšana notika 7.maijā. Fināls notika naktī uz svētdienu.

"Mēs izpildījām visus uzdevumus, visas prasības, kurus mums  bija jāizdara, uz 100%… Varu teikt, ka esmu gandarīts par to, kā viss noritējis," — paziņoja Kļičko sestdienas preses konferencē.

Otrajā pusfinālā bija jāpiedalās Krievijas dziedātājai Jūlijai Samoilovai. Ukrainas Drošības dienests (UDD) uz trim gadiem aizliedza Jūlijai Samoilovai ieceļot Ukrainā sakarā ar viņas uzstāšanos Krimā, ko Kijeva joprojām uzskata par savu teritoriju.

Kijeva - Sputnik Latvija
Kijeva gatava "Eirovīzijai": cenas viesnīcās pieaugušas divkārt

EBU ieteica Krievijai translēt dziedātājas uzstāšanos ar satelītu palīdzību vai nomainīt konkursa dalībnieku, taču Maskava to darīt atteicās. Galu galā EBU pavēstīja, ka Krievija konkursā nepiedalīsies, un Pirmais kanāls pieņēma lēmumu atteikties no "Eirovīzijas 2017" translācijas.

Iepriekš Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" apvienotās fotoinformācijas direkcijas vadītājs Aleksandrs Štols paziņoja, ka "Eirovīzijas" akreditēto aģentūras fotokorespondentu Ramilu Sitdikovu un divas avīzes "Komsomoļskaja pravda" žurnālistes Mariju Remizovu un Jeļenu Boduenu neielaida Ukrainā. Viņiem iesniedza paziņojumu par iebraukšanas atteikumu "sakarā ar neapstiprinātu iebraukšanas iemeslu". Tapāt tika liegts ieceļot Ukrainā dažiem Krievijas iedzīvotājiem, kuri brauca uz festivālu ar iegādātām biļetēm.

Ziņu lente
0