Reuters nav sniegusi informāciju, vai tā grasās informēt par RT pozīciju pēc atklātās vēstules

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasTelekanāls Russia Today
Telekanāls Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš, pēc analoģiskās RT prasības, aģentūra France Presse publicējusi telekanāla preses dienesta informācijas atspēkojumu par baumu izplatīšanu attiecībā uz jaunievēlētā Francijas prezidenta Emanuela Makrona ārzonas kontiem.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Ziņu aģentūra Reuters atteicās atbildēt uz jautājumu par telekanāla RT viedokļā atspoguļošanas iespēju savos resursos, pēc kanāla prasības publicēt uz anonīmiem avotiem balstītās informācijas atspēkošanu par Krievijas ietekmi vēlēšanās Francijā; turklāt Reuters apgalvo, ka tās materiāli ir precīzi un aģentūra vienmēr sniegt patiesu analīzi, paziņoja RIA Novosti Reuters pasaules PR dienesta vadītāja Ebija Serfosa.

Iepriekš Reuters publicēja rakstu "ASV aug pārliecība par to, ka Krievija uzlauzusi Francijas vēlēšanas: avoti". Telekanāls RT šajā sakarā nosūtījis sūdzību par aģentūru.

"Reuters uzstājīgi norāda, ka tās materiāli ir objektivi un precīzi, un aģentūra vienmēr tiecas panākt, lai komentāri būtu taisnīgi," — skaidro Serfosa, atbildot uz RIA Novosti lūgumu komentēt RT vēstuli.

Uz jautājumiem par to, kāpēc aģentūra nav vērsusies pēc komentāra pie RT, un vai tā apgaismos telekanāla pozīciju saskaņā ar sabalansētas žurnālistikas principu Reuters pārstāve atbildēt atteicās.

Павильон международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Politika
Sputnik atbildēja uz Makrona štāba apvainojumiem

"Mēs atsakāmies dot turpmākus komentārus," — viņa teica.

RT oficiālajā mājaslapā telekanāla publicētā atklātā vēstulē paziņojis, ka nosūtījis sūdzību par Reuters saistībā ar apsūdzību viltus ziņu izplatīšanā jautājumā par prezidenta vēlēšanām Francijā. Telekanāls pieprasa nepatiesas informācijas atspēkošanu.

Kā norāda telekanāla pārstāvji, rakstā ir pret RT vērstas RT adresē, kas balstās uz anonīmiem (tāpēc — apšaubāmiem) "amerikāņu amatpersonu" paziņojumiem, proti apgalvojumi, ka RT, apgaismojot vēlēšanas Francijā, izplatījusi "viltus ziņas". Neskatoties uz apsūdzību nopietnību, aģentūra Reuters nav vērsusies pie RT par komentāru.

Vēstulē teikts, ka pēdējos mēnešos Reuters ceturto reizi publicē nopietnas apsūdzības par RT bez materiālu atbilstošas pārbaudes, nesniedzot kanālam iespēju komentēt situāciju. Tāpat vēstulē uzsvērts, ka 28. aprīlī RT nosūtījis Reuters vadībai vēstuli ar sūdzību uz aģentūras publikācijās par RT saskatāmo pieeju, bet vēl nav saņēmis nekādus komentārus.

Iepriekš, pēc analoģiskās RT prasības, aģentūra France Presse publicējusi telekanāla preses dienesta informācijas atspēkojumu par baumu izplatīšanu attiecībā uz jaunievēlētā Francijas prezidenta Emanuela Makrona ārzonas kontiem.

France Presse adresētajā elektroniskajā vēstulē RT uzsvēra, ka nav publicējis materiālus par šo situāciju nevienā no telekanāla platformām, kamēr Makrons nebija iesniedzis tiesā prasību par apmelošanu.

Ziņu lente
0