"Sputnik" Krievijā, iespējams, tiks slēgts

© Rachel JohnsonDarbs ar datoru
Darbs ar datoru - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valsts meklētājprogramma "Sputnik" ir izrādījusies neveiksmīga un popularitātes trūkuma dēļ var tikt slēgta.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Krievijas meklētājprogramma "Sputnik" var tikt slēgta vai novirzīta uz citu uzdevumu izpildi. Galīgais lēmums tiks pieņemts līdz 1. jūnijam, raksta laikraksts "Vedomosti".

Avots pastāstījis laikrakstam, ka "Sputnik" īstenots kā tehnisks projekts, taču nav spējis kļūt par populāru meklētājprogrammu internetā. Pēc statistikas sputnik.ru neiegūst pat 1% meklēšanas tirgus Krievijas internetā.

Rostelekom pārstāvis Andrejs Poļakovs apstiprinājis laikrakstam, ka kompānija apsver "Sputnik" attīstības plānus.

"Būs jāveic izmaiņas, kas atbilst realitātei, — viņš sacīja. — Kompānija vēlas paaugstināt efektivitāti un samazināt izdevumus, tādēļ tiek meklēti jauni risinājumi tirgus un ekonomikas situācijas izmaiņu dēļ."

Saskaņā ar informācijas avotu, Rostelekom apsver iespēju pārorientēt "Sputnik" citu uzdevumu veikšanai, piemēram, tādu, kas saistīti ar liela datu apjoma aprēķiniem. Lēmums tiks pieņemts līdz 1. jūnijam. Projekta noslēgums ir maz ticams, jo "Sputnik" aktīvos ir unikālas tehnoloģijas un spēkā esoši līgumi, paziņojis avots.

Valsts "Sputnik"

"Sputnik" no paša sākuma tika pozicionēts kā valsts meklētājprogramma. Ideja izveidot nacionālo meklētāju radās jau 2008. gadā. Rostelekom uzsāka projektu 2014. gadā. Sākotnējās investīcijas sasniegušas 20 miljonus dolāru.

Bērns pie datora. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Interneta troļļi sagandējuši dzīvi Latvijas elfiem

Galvenais "Sputnik" uzdevums bija kļūt par piekļuves punktu digitālajai sabiedrības un valsts infrastruktūrai, nodrošinot prioritāti oficiālās informācijas avotiem un augstu pieprasījumu atbilstību, kas saistīti ar cilvēka un sabiedrisko institūciju komunikāciju.

No paša sākuma vietnē tika ieviesti servisi, kas palīdzēja lietotājiem oficiālas informācijas, valsts iestāžu un pakalpojumu meklēšanā.

Bija plānots integrēt "Sputnik" ar maksājumu sistēmām. Vēlāk sistēmai parādījās savs pārlūks. Turklāt atšķirībā no lielākajām meklētājprogrammām, "Sputnik" nepārdod reklāmu meklēšanas rezultātos.

Ziņu lente
0