Daugavpilī notiks apspriede par Šengenas zonas drošību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šengenas zonas dalībvalstu ar ārējām sauszemes robežām iekšlietu ministri Daugavpilī apspriedīs migrācijas jautājumus un efektīvu robežkontroli zonas iekšienē un pie tās robežām.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Daugavpilī šodien un rīt notiks Šengenas zonas dalībvalstu ar ārējām sauszemes robežām ministru forums, informē "Naša gazeta".

Forumā piedalīsies iekšlietu ministri, ministru vietnieki un eksperti no deviņām Šengenas zonas dalībvalstīm, kas veido zonas ārējo sauszemes robežu: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas un Ungārijas. Šogad forumu uzņem Latvija.

Пограничный столб на границе между Латвией и Эстонией - Sputnik Latvija
Pārbaude uz ceļiem: ES atteiksies no iekšējo robežu kontroles

Foruma mērķis — stimulēt daudzpusīgu sadarbību, dialogu, kā arī pozitīvas pieredzes un prakses apmaiņu iekšlietu jautājumos Šengenas zonas drošībai. Cita starpā forumā tiks apspriesti jautājumi par migrāciju, kā arī informācijas un tehnoloģijas pielietošanu robežu pārvaldībā.

Pagājušonedēļ Eiropas Savienības migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls pavēstīja, ka Eiropas Komisija iesaka Šengenas zonas valstīm aktivizēt pārbaudes uz ceļiem pierobežas rajonos, kad Norvēģija, Zviedrija, Dānija, Austrija, Vācija, Francija un Malta pēc pusgada pilnībā atteiksies no pagaidu kontroles, kas ieviesta pie iekšējām robežām, ņemot vērā nelegālo imigrantu pieplūdumu 2015. gadā.

Pērn Šengenas zonas dalībvalstu ar ārējām sauszemes robežām iekšlietu ministru forumā, kas notika Segedas pilsētā Ungārijā, tika pieņemts lēmums līdz 2016. gada nogalei likvidēt pagaidu robežkontroli valstīs, kurās tā ievieta, taču galu galā šis lēmums tika atlikts līdz 2017. gada beigām.

Ziņu lente
0