Latvijā pārspēts nacionālais minimālās gaisa temperatūras rekords. Rīgā guļ sniegs

© Pixabay / Myriams-Fotossals
sals - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Agrākais minimālās gaisa temperatūras rekords 10. maijā – 4,3 grādi sala – bija uzstādīts pirms 76 gadiem.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Pārspēti 10. maija minimālās gaisa temperatūras rekordi vairākos Latvijas reģionos vēsta Latvijas hidrometeoroloģijas centrs.

Pagājušajā naktī minimālā gaisa temperatūra reģistrēta Rēzeknē, kur termometra stabiņš nolaidies līdz —4,7 grādiem. Tas ir jauns 10. maija aukstuma rekords ne tikai pilsētā, bet arī visā valstī.

Reģionālie minimālās gaisa temperatūras rekordi pārspēti sešās meteostacijās, pārsvarā rietumos: Liepājā, Pāvilostā, Stendē, Saldū un Dobelē temperatūra svārstījās no —2,3 līdz —4,3 grādiem.

Agrākais minimālās gaisa temperatūras rekords 10. maijā — 4,3 grādi sala — bija uzstādīts 1941. gadā. Pie tam lielākajā valsts daļā termometra stabiņš nepacēlās virs nulles, tikai atsevišķos rajonos Rīgā un Jūrmalā bija reģistrēts neliels "pluss".

Virs galvaspilsētas sakrājušies mākoņi, ko vējš sanesis no Rīgas līča, naktī intensīvi sniga. Lai arī saule pamazām parādās, sniegs vēl nekūst. No rīta intensīvi sniga Jēkabpilī, atsevišķās vietās sniega segas biezums sasniedzis 8 centimetrus. Arī Kurzemē vakar sākās sniegs — Ventspils nokļuva plaša sniegputeņa varā.

Ziņu lente
0