"ČAIF" dibinātājs Vladimirs Begunovs pastāstīja par "Nemirstīgo pulku"

© Sputnik / Sergey Melkonov"ČAIF" dibinātājs Vladimirs Begunovs
ČAIF dibinātājs Vladimirs Begunovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzvaras dienā grupa "Čaif" sniedza koncertu rīdziniekiem pie Uzvaras pieminekļa. Viens no grupas dibinātājiem Vladimirs Begunovs intervijā pastāstīja, kāpēc viņam ir svarīga akcija "Nemirstīgais pulks".

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Akcija "Nemirstīgais pulks" ļauj izjust vienotību ar Krievijas tautu, pastāstīja viens no grupas dibinātājiem — Vladimirs Begunovs intervijā radio Baltkom.

Uzvaras dienā grupa "Čaif" uzstājāļs ar speciālu koncerta programmu pie pieminekļa Atbrīvotājiem.

"Krievijai ir liela iecere — akcija "Nemirstīgais pulks". Šogad sākās diskusija par to, kurš šo akciju izdomājis. Sacēlās briesmīgs troksnis. Teikšu tā: mana mamma, mana māsa, es, mana sieva un bērni kopā ejam gājienā ar manu vectēvu plakātiem, un man ir nospļauties par to, vai tur ir kāds no "Vienotās Krievijas", man par to nospļauties. Ne tādēļ mēs pulcējamies kopā. Es stāvēju cilvēku pūlī, kurā rodas sajūta — mūsējie," — pastāstīja Begunovs.

Nemirstīgā pulka gājiens Rīgā 2017. gada 9. maijā - Sputnik Latvija
Foto
"Nemirstīgā pulka" gājiens Rīgā 2017. gada 9. maijā

Pēc viņa vārdiem, šī sajūta ļauj izjust vienotību ar Krievijas tautu.

"Dažu labu mani vārdi tagad aizskars, taču sajūta "mūsējie" — tas ir pareizi, tu saproti, ka neesi viens, saproti, ka lietas, kas svarīgas tev, ir ļoti svarīgas arī citiem," — teica Begunovs.

Nacistu sagrāves 72. gadadienas svētku pasākumu ietvaros Rīgā, Pārdaugavā notika akcija "Nemirstīgais pulks", kurā piedalījās 6-8 tūkstoši cilvēku. Organizatori pastāstīja, ka tas ir rekords. Pērn gājienā piedalījās četri tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0