Lukašenko paziņojis, ka Minska neļaus pārrakstīt Lielā Tēvijas kara vēsturi

© Пресс-служба президента РФ / Pāriet pie mediju bankasBaltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Baltkrievija vienmēr paturēs prātā savu tautiešu vīrišķību kara ugunīs.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Baltkrievija nepieļaus Lielā Tēvijas kara vēstures pārrastīšanu, ziņo RIA Novosti.

"Vācu fašistisko iebrucēju noziegumus neizdosies dzēst no cilvēku atmiņas. Tas jāzina arī tiem, kas šodioen mēģina pārrakstīt vēsturi, atņemt mūsu tautai Lielo Uzvaru. Mēs nevaram to pieļaut," — paziņoja Lukašenko otrdien vainagu nolikšanas ceremonijā pie Uzvaras pieminekļa.

Viņš pavēstīja, ka Baltkrievija vienmēr paturēs prātā "savu tautiešu vīrišķību, kuri izgājuši cauri kara elles ugunīm". "Viņi nekrita ceļos iebrucēju priekšā," — piebilda prezidents.

Kara vēsturiskā rekonstrukcija Berlīnes ieņemšana - Sputnik Latvija
Rekonstruktori no Latvijas dodas uzbrukumā Berlīnei Piemaskavā

Valsts vadītājs atgādināja arī par darba ļaužu varoņdarbu, kuri lika atdzimt Baltkrievijai, un par savienoto republiku brālīgo palīdzību.

Lukašenko atzīmēja, ka "uzvarētāju paaudze izveidoja spēcīgu ekonomisko un kultūras potenciālu", kas kļuva par Baltkrievijas tālākās attīstības pamatu.

Prezidents norādīja, ka kara un darba veterānu varoņdarbs nekad netiks aizmirsts. "Jūsu paveiktais uz visiem laikiem ir stājies goda vietā tēvzemes vēsturē. Jūsu piemēru patur prātā un atcerēsies visas baltkrievu paaudzes. Nekas nav pelnījis lielāku cieņu kā pašaizliedzīgs varoņdarbs brīvības un neatkarības vārdā," — teica Aleksandrs Lukašenko.

Ziņu lente
0