Viļņā notiks ASV un Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanās

© Sputnik / Sergey MelkonovAizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizsardzības ministrs Džeimss Metiss savā pirmajā oficiālajā vizītē Baltijas valstīs tiksies ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministriem, lai apspriestu ASV klātbūtni Baltijas reģionā.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. ASV aizsardzības ministrs Džeimss Metiss savā pirmajā oficiālajā vizītē Baltijas valstīs apspriedīs sadarbību aizsardzības sfērā ar saviem kolēģiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, vēsta Aizsardzības ministrijas vietne.

Šodien aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis devās vizītē uz Viļņu, kur tiksies ar Džeimsu Metisu, Igaunijas aizsardzības ministru Margusu Cahknu un Lietuvas aizsardzības ministru Raimundu Karobli, kā arī apspriedīs valstu aizsardzības spējas pastiprināšanos, reģionālās drošības riskus un ASV klātbūtni Baltijas reģionā.

Latvijas Aizsardzības ministrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas Aizsardzības ministrija lūdz 8,9 miljonus Kanādas bataljona dislokācijai

"Šobrīd, kad ģeopolitiskā situācija mūsu reģionā turpina būt saspringta, ASV vēlme atbalstīt Latviju un Baltijas valstis ir nenovērtējama. Būtiski ir arī tas, ka starp Latviju un ASV pastāv gan ciešas divpusējās sadarbības saites, gan veiksmīga sadarbība NATO ietvarā," — pirms došanās uz četru aizsardzības ministru tikšanos Viļņā uzsvēra Bergmanis.

Baltijas valstu un ASV aizsardzības ministri apmeklēs mācību poligonu Pabradē, kas nosaukts neatkarīgās Lietuvas armijas dibinātāja Silvestra Žukauska vārdā, tiksies ar Lietuvā dislocētajiem amerikāņu kareivjiem un aplūkos kara tehniku.

Bergmanis publicēja savā lapā Twitter fotogrāfijas, kas uzņemtas pa ceļam uz Viļņu. Viņš piebilda, ka 10. maijā Lietuvā laikapstākļi vairāk atgādina Ziemassvētkus.

Ziņu lente
0