Rīdzinieki sāk pulcēties pie Uzvaras pieminekļa

© Sputnik / Робертс ВицупсPiemineklis Atbrīvotājiem Rīgā
Piemineklis Atbrīvotājiem Rīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deviņos no rīta pie Uzvaras pieminekļa Rīgā jau gulēja ziedi, šobrīd uz lielās skatuves notiek svētku koncerts, un jau vakarā pie pieminekļa ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies Krievijas rokgrupa "ČAJF".

RĪGA, 9.maijs — Sputnik. Ilgu laiku pirms oficiālo pasākumu sākuma pie Uzvaras pieminekļa Uzvaras parkā sāka pulcēties cilvēki.

Deviņos no rīta pieminekļa pakāje bija nosegta ar puķēm. Jāpiebilst, ka ziedi pārdodas uz katra stūra, virzoties uz parka pusi. Un par godu pārdevējiem jāsaka, ka cenas neviens nav pacēlis.

Desmitos, kad notika oficiālā ziedu nolikšana, pie skatuves jau bija savākušies ap 500 cilvēkiem un cilvēki turpina nākt. Ziedus lika pie pieminekļa, dāvināja veterāniem. Diemžēl, veterānu šogad ir kļuvis mazāk, toties katram no viņiem tika veltīta lielāka uzmanība.

© Sputnik / Робертс ВицупсPiemineklis Atbrīvotājiem Rīgā 9. maija rītā
Памятник Освободителям в Риге утром 9 мая - Sputnik Latvija
Piemineklis Atbrīvotājiem Rīgā 9. maija rītā

Pēc pašpārvaldes deputātu un citu valstu pārstāvju ziedu nolikšanas uz lielās skatuves sākās svētku koncerts.

Plkst. 19:00 pasākuma dalībnieki ar Klusuma Minūtes brīdi pieminēs Lielā Tēvijas kara bojāgājušos. Plkst. 21:20 svētku viesus uzrunās Rīgas mērs Nils Ušakovs, un 21:30 uz Uzvaras pieminekļa skatuves izies ar speciālu koncertprogrammu Krievijas rokgrupa "ČAJF". Plkst. 22:45 svētku vakaru noslēgs tradicionālais piecpadsmit minūšu ilgais salūts.

Ziņu lente
0