Porošenko piedāvā apvienot Lielā Tēvijas kara muzeju ar Donbasa ukraiņu cīnītāju memoriālu

© Sputnik / Mikhail PalinchakPorošenko
Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Porošenko: Plānotajam memoriālam par godu militārās operācijas dalībniekiem Donbasa konflikta zonā un Ukrainas Otrā pasaules kara vēstures muzejam ir jākļūst par vienotu Ukrainas varoņu kompleksu.

RĪGA, 8.maijs — Sputnik. Plānotajam memoriālam par godu militārās operācijas dalībniekiem Donbasa konflikta zonā un Ukrainas Otrā pasaules kara vēstures muzejam ir jākļūst par vienotu Ukrainas varoņu kompleksu, paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko, vēsta RIA Novosti.

Šodien Ukraina trešo reizi atzīmē Piemiņas un izlīguma Dienu, ar šiem svētkiem, kurus 2015.gadā ieviesa pēc Porošenko rīkojuma, valsts faktiski pievienojās tradīcijai svinēt uzvaru pār nacistisko Vāciju pēc Rietumeiropas parauga. Un vēl joprojām turpina atzīmēt Uzvaras Dienu 9.maijā, kurš paliek par valsts svētkiem, taču galvenie oficiālie kara beigām veltītie pasākumi valsts līmenī tiek atzīmēti tieši 8.maijā.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Politika
Tillersons apsolījis Porošenko saglabāt pret Krieviju vērstās sankcijas

"Memoriāls ir jāizvieto vēsturiskā vietā… Es uzskatu, ka nav labākas vēsturiskas vietas Ukrainas varoņu memoriāla izvietošanai, kā šie augstie Dņepras labā krasta augstie pakalni (Kijevā). Visai šai teritorijai, kur atradīsies Ukrainas Nacionālais Otrā pasaules kara muzejs, kā arī nākotnes pretterorisma operācijas dalībnieku memoriālais komplekss, ir jākļūst par vienotu Ukrainas varoņu kompleksu, " teica Porošenko fotoizstādes apmeklēšanas laikā, kura savukārt tika veltīta Ukrainas nemiernieku armijas (UNA, Ukrainas Nacionālistu organizācijas cīņas spārns) ieguldījumam "uzvarā pār nacismu".

Viņš atzīmēja, ka iepriekš parakstīja rīkojumu par "Ukrainas varoņu" memoriāla izveidi, kuri piedalās militārajā operācijā Donbasa konflikta zonā. Porošenko uzsvēra, ka ir jāizsludina valsts mēroga konkursu memoriāla projekta izstrādei.

Ziņu lente
0