9.maijā Rīgā trešo reizi notiks "Nemirstīgā pulka" gājiens

© Sputnik / Sergey MelkonovПодготовка к акции "Бессмертный полк" в Риге
Подготовка к акции Бессмертный полк в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Organizatori atgādina, ka tā nav politiska vai komerciāla akcija un lūdz nenest līdzi karogus un citus simbolus. Gājiena norises laikā aizliegts dzert, smēķēt, lamāties, provocēt agresiju.

RĪGA, 7.maijs – Sputnik. 9.maijā Rīgā trešo reizi notiks akcijas "Nemirstīgais pulks" gājiens.

Organizatori atgādina, ka visiem portretiem ir jābūt savlaicīgi sagatavotiem, pirms gājiena tie netiks noformēti. Uz doto brīdi ir palikušas 50 tukšas fotogrāfiju planšetes. Saņemt tos varēs līdz 8. maijam, iepriekš piesakoties.

Gājiena Nemirstīgais pulks jaunais dalībnieks - Sputnik Latvija
Jūrmala pievienosies akcijai "Nemirstīgais pulks"

Plkst. 15:30 notiks dalībnieku sanākšana Kalnciema ielā 14, krustojumā ar Slokas ielu.

Līdz plkst. 16:00 pulka kolonnai ir jābūt gatavai.

No plkst. 16:00 līdz 17:00 notiks kolonnas gājiens līdz Rīgas Atbrīvotāju piemineklim.

Pēc gājiena "Nemirstīgā pulka" teltī pie mazās skatuves varēs saņemt otro vai trešo "Tā ir viņu uzvara un mūsu atmiņa" grāmatas izdevumu, tā uzrakstīta, balstoties uz saņemtajām atmiņas piezīmēm un dzīves stāstiem. Akcijas dalībnieki saņems grāmatu kā dāvanu. Turklāt, 9.maijā teltī strādās brīvprātīgie, kuri turpinās vākt informāciju par varoņiem.

Organizatori atgādina, ka tā nav politiska vai komerciāla akcija un lūdz nenest līdzi karogus un citus simbolus. Gājiena norises laikā aizliegts dzert, smēķēt, lamāties, provocēt agresiju. Pulka kustību nodrošinās iekšējā un ārējā apsardze, gājiens notiks Pašvaldības policijas pavadījumā.

Rīkotāji atgādina par nepieciešamību ar cieņu izturēties pret katru portretu. Turklāt, gājiena laikā tiks nesti to personu portreti, kuru radinieki nevarēs piedalīties akcijā. Organizatori lūdz šos portretus atgriezt pēc gājiena beigām.

Akcijas norises informāciju var atrast organizatoru mājaslapā: http://polk.lv.

Ziņu lente
0