Krimu apmeklējušos Krievijas žurnālistus nelaidīs uz Eirovīziju

© JONATHAN NACKSTRAND / AFPСтатуэтка победителя "Евровидения"
Статуэтка победителя Евровидения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kijeva jau iepriekš vairākkārt aizliegusi ieceļot "Rossija segodņa" žurnālistiem Ukrainā.

RĪGA, 7.maijs – Sputnik. Krimā apmeklējušos Krievijas žurnālistus nelaidīs uz "Eirovīziju" pat ar akreditāciju, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Ukrainas IeM vadītāja padomnieku, Augstākās Radas deputātu Antonu Geraščenko.

Iepriekš Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" apvienotās fotoinformācijas direkcijas vadītājs Aleksandrs Štols paziņoja, ka "Eirovīzijas" akreditēto aģentūras fotokorespondentu Ramilu Sitdikovu neielaida Ukrainā. Viņam iesniedza paziņojumu par iebraukšanas atteikumu "sakarā ar neapstiprinātu iebraukšanas iemeslu".

"Neviens no tiem Krievijas žurnālistiem, kuri tika akreditēti "Eirovīzijai" Kijevā un kuri iepriekš ir pārkāpuši Ukrainas valsts robežu, nelikumīgi dodoties uz ukraiņu Krimu, netiks ielaisti mūsu valsts teritorijā," — uzrakstīja Antons Geraščenko savā Facebook lapā.

Pēc viņa vārdiem, pierādījumus "par nelikumīgu atrašanos ukraiņu Krimas teritorijā" fotogrāfs Ramils Sitdikovs pats sniedza robežsargiem un Myrotvorets centra brīvprātīgajiem, kā arī pats sevi dokumentējis.

Krima un Sevastopole atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā noritējušā referenduma, kurā lēmumu atgriezties Krievijas sastāvā atbalstīja 96,77% Krimas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī.

Krievijas valdība informēja, ka referendums Krimā atbilst starptautisko tiesību normām un ANO Statūtiem. Tomēr Ukraina uzskata Krimu par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktā, Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski."

Ziņu lente
0