Nāvējošās rūpes: zoodārza apmeklētāji pārbarojuši jēriņu

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas Zooloģiskā dārza centrālā ieeja
Rīgas Zooloģiskā dārza centrālā ieeja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Zooloģiskajā dārzā notika nelaime: par spīti brīdinājuma uzrakstiem, jaundzimušo jēriņu pabaroja ar maizi. Rezultātā mazulis priekšlaicīgi "beidzis savu karjeru zoodārzā ".

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Jaunu veidu, kā pareizi paziņot par mīluļa nāvi, atklājis Rīgas zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns, raksta KasJauns.

Maskavas zoodārzā - Sputnik Latvija
Foto
Pavasaris zoodārzā: dzīvnieki gozējas saulē

Stāstot žurnālistiem par jaundzimušo jēru, kuru līdz nāvei pārbarojuši apmeklētāji, zoologs tēlaini teicis, ka dzīvnieciņš priekšlaicīgi "beidzis savu karjeru zoodārzā".

Dzīvnieks piedzima dienu pirms traģēdijas, un tā uzturā bija pieļaujams tikai mātes piens. Taču nedz brīdinājuma plāksnītes, nedz zoodārza darbinieku pūles nav noturējuši apmeklētājus no vēlmes pabarot mazo jēriņu ar maizi.

Ar nāves tēmu latviešu valodā ir saistītas vairākas poētiskas metaforas skumjās ziņas mīkstināšanai. Piemēram, uzticamais suns nemirst no vecuma, bet dodas "uz citiem medību laukiem". Savukārt senā barbariskā kaķu dzimstības regulēšanas metode bieži tiek raksturota kā "kaķēnu sūtīšana jūrskolā".

Ziņu lente
0