Deutsche Bank aprēķināja, cik izmaksās randiņš dažādās pasaules pilsētās

© Foto : pixabayМолодые люди с бокалами вина
Молодые люди с бокалами вина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aprēķinā ietilpa izmaksas taksometram, pusdienām vai vakariņām divām personām, bezalkoholiskiem dzērieniem, divām biļetēm uz kino un pārim kausiem alus.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Deutsche Bank jau sesto gadu pēc kārtas publicē ikgadēju pētījumu par to, cik izmaksās randiņš dažādās pasaules pilsētās. Pētījumā tiek atspoguļotas cenas dažādām precēm un pakalpojumiem, tā rezultāti pieejami bankas mājaslapā.

Visdārgāk randiņš izmaksās Cīrihē ($196).

"Mūsu padoms tiem, kas dzīvo Cīrihē — vai nu precieties agrāk, vai nu rūpīgāk izvēlējieties partnerus akliem randiņiem," — raksta autori. Šveices pilsētai seko attiecīgi Oslo ($167), Tokija ($163), Kopenhāgena($154) un Stokholma ($146).

"Šajās piecās pilsētās arī ir dārgākās frizētavas, tāpēc arī investīcijas randiņa priekšdarbiem ir nopietnākas," — uzsver autori.

Vislētāk randiņš izmaksās Dienvidaustrumāzijā: Manilā ($39), Džakartā ($42), Kualalumpurā ($44), kā arī Deli un Bangalorā Indijā.

Papildu "randiņa indeksam" Deutsche Bank publicē vēl vairākus indeksus — piemēram, "kaitīgo ieradumu indeksu", tam salīdzināja cenas alum un cigaretēm, " brīvdienu atpūtas indeksu" (cena par apmešanos viesnīcās), kā arī dzīves kvalitātes līmeni kopumā.

Ziņu lente
0