ASV Valsts departaments priecājas par Trampa un Putina sarunu

© U.S. Department of StateASV valsts sekretārs Rekss Tilersons
ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltais nams pavēstījis, ka vakar notikusī ASV un Krievijas valsts vadītāju – Donalda Trampa un Vladimira Putina – telefona saruna noritējusi ļoti labi.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas valsts vadītāja Vladimira Putina telefona saruna noritējusi konstruktīvi, informēja ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa telefona saruna notika otrdien vakarā. Kremlis atzīmēja, ka valstu vadītāji īpašu uzmanību pievērsuši Krievijas un ASV darbību koordinācijas perspektīvām terorisma apkarošanas jomā Sīrijas kontekstā.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Baltais nams izpaudis Trampa un Putina gaidāmās sarunas tēmu

Savukārt ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons abu valstu vadītāju sarunu raksturoja kā konstruktīvu.

"Prezidenti detalizēti informēja par savu viedokli," — precizēja Tilersons.

"Paskatīsimies, kas no tā iznāks," — piebilda politiķis.

Sarunas gaitā Putins un Tramps vienojās "aktivizēt abu valstu ārpolitikas resoru dialogu ar mērķi atrast variantus, kas ļautu nostiprināt karadarbības pārtraukšanas režīmu, padarīt to stabilu un kontrolējamu."

Savukārt Baltais nams paziņoja, ka Tramps un Putins bijuši vienisprātis par to, ka "visām pusēm jadara viss iespējamais, lai pieliktu punktu vardarbībai." Valstu vadītāji apsprieda drošības zonu, jeb deeskalācijas zonu jautājumu Sīrijā. Baltais nams informēja, ka prezidentu saruna kopumā bijusi "ļoti laba".

Ziņu lente
0