Politika

Moldovas prezidents informējis, ka nepieļaus Uzvaras dienas nomaiņu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasMoldovas prezidents Igors Dodons
Moldovas prezidents Igors Dodons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Moldovas prezidents Igors Dodons 1. maija mītiņā Kišiņevā paziņoja, ka nepieļaus Uzvaras dienas nomaiņu pret Eiropas dienas svinībām saskaņā ar valsts parlamenta apstiprināto likumprojektu.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Moldovas prezidents Igors Dodons 1. maija mītiņā Kišiņevā paziņoja, ka neļaus valstī aizvietot Uzvaras dienu, kas tiek svinēta 9. maijā, pret kādiem citiem svētkiem, un aicināja pilsoņus piedalīties Uzvaras maršā, ziņo RIA Novosti.

Dodons paziņojis, ka ES ir pievīlusi Moldovas pilsoņu cerības - Sputnik Latvija
Dodons paziņojis, ka ES ir pievīlusi Moldovas pilsoņu cerības

"Vakar bija ļoti svarīga diena — gadadiena, kopš 1945. gadā virs Reihstāga pacēlās Uzvaras karogs. Šodien kopā ar mums (1. maija gājienā — red.) no Zinātņu akadēmijas līdz šim laukumam soļoja veterāns, kuram apritējis jau 91 gads. Pēc dažām dienām mēs svinēsim Uzvaras dienu. Neviens mums neatņems Uzvaru! Apsolu, ka arī turpmāk 9. maijā svinēsim Uzvaras dienu, tāpat kā iepriekš," — klātesošos uzrunāja Dodons.

Viņš uzsvēra, ka "9. maijs ir Uzvaras diena lielākajai daļai valsts pilsoņu, katram cilvēkam".

"Nepieļausim, lai mums to nomainītu pret kaut kādiem citiem svētkiem. Sapulcēsimies šeit 9. maijā un dosimies Uzvaras maršā. Mūsu vectēvu, mūsu tuvinieku labā mums jāsaglabā Uzvaras diena. Viņi par mums karoja, viņi deva mums iespēju 9. maijā svinēt Uzvaras dienu. Nepievilsim viņus," — teica Dodons.

Krievijas Valsts domes deputāts no partijas "Vienotā Krievija", pazīstamais sportists Nikolajs Valujevs Iepriekš paskaidroja, ka patlaban cilvēkiem mēģina atņemt vēsturi. "Mēs zinām, kā cenšas pārrakstīt vēsturi, un vietām 9. maijs vairs netiek uzskatīts par svētkiem," — teica Valujevs un norādīja, ka ir ļoti svarīgi saglabāt vēsturi un to cilvēku varoņdarbu, kuri iegāja Berlīnē un izcīnīja uzvaru, uzdāvinot nākamajām paaudzēm mierīgas debesis.

Iepriekš Moldovas prezidents Igors Dodons pavēstīja, ka nedomā parakstīt Moldovas parlamenta apstiprināto likumprojektu, kas paredz 9. maijā svinēt Uzvaras dienu un Eiropas dienu.

Ziņu lente
0